вторник, 21 марта 2017 г.

Hur många muslimer finns det i världen

Hur många muslimer finns det i världen

Bara kristendomen är större med omkring miljarder anhängare. Islam i Sverige och i världen. Hur många muslimer finns det i världen ? Det går såklart inte att säga exakt hur många muslimer det finns i världen men en uppskattning som har gjorts menar på att det är mellan till miljarder muslimer i världen. Det skulle motsvara ca av världens befolkning. En av de vanligaste frågorna jag möter när jag är ute och föreläser är den om hur stora de olika världsreligionerna är i förhållande till varandra, och hur många anhängare de olika religionerna har.


Hur många muslimer finns det i världen

Religionssajten Adherents. De, och de religionsvetare de konsulterat, har inte lagt någon värdering vid detta. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.


Encyclopedia Britannicas tabell över världens religioner visar att storlek och spridning inte alls behöver följas åt. Muslimer bråkar med allt och alla. Idag bor det cirka miljarder människor i Kina, vilket gör det till världens mest befolkade land. Det finns ungefär miljarder muslimer i världen.


Majoriteten av alla muslimer , cirka , är sunniter. Hur ska vi förhålla oss till detta? I många länder runt om världen finns det en stor andel muslimer som förespråkar att sharialagar ska vara officiell lag eller ersätta delar av våra västerländska lagar.


Läs fler artiklar om antalet kristna i världen i listan. Kristna finns också överallt. För 1år sedan såg det inte alls ut så. Europa, som haft den största delen kristna i ett millennium. Den här ” muslim -typen” är mest känd på Balkan, nämligen, muslimer som fick titel som ” världens mest sekulära muslimer ”. Ett stort problem är även att definiera vad en religion faktiskt är, vilket kan vara ytterst problematiskt eftersom det finns många spirituella trosläror och världsbilder som inte definierar sina trosuppfattningar som religioner utan istället som tro, lära eller levnadssätt.


Hur många muslimer finns det i världen

Det blir mest treor och tvåor i betyget. Den enda fyran delas ut av Andreas Samuelson på Moviezine som motiverar sitt betyg med ”Att manuset haltar lite går att överse. Filmens syfte, att beröra och roa, uppfylls till fullo även om cyniker och pretentiösa filmanalytiker antagligen gör bäst i att hålla sig borta.


Barn under år utgör i dag procent av världens befolkning medan genomsnittsåldern i världen är år. Det mest accepterade svaret är dock att det finns 1länder i världen. Så långt jag kan förstå kan man inte använda de här uppgifterna för att säga att så och så många godkänner september- eller Boston-attentaten.


Men de ger grund för reflektion över hur majoriteten av världens muslimer ställer sig, och att det finns hållningar hos en betydande minoritet som ger skäl till oro, säger Opsal. H ur många länder finns det i världen ? Jag och syster min diskuterade hur många länder det finns i världen , och det är minsann inte så enkelt som man kan tro. Allt beror på vilken lista man väljer att följa. Det där med att räkna länder är väl egentligen inte så viktigt.


Jag tycker mest att det är en kul grej.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения