четверг, 9 марта 2017 г.

Att ha en mentor

För dig som är ny i din yrkesroll, ny som egenföretagare eller nybliven chef kan stödet från en mentor kännas tryggt och vara ett sätt att minska osäkerheten i den nya situationen. Att befinna sig i dialog med en klok, erfaren och mogen person, någon som du kan fråga om råd och prata med om allt – från små vardagsbekymmer till stora sammanhang – är så häftigt! Att ha en mentor är ett fantastiskt sätt att utvecklas som chef. En mer erfaren person att bolla idéer med kan hjälpa dig att identifiera strategier för att ta dig vidare i karriären.


Men även andra saker kan vara meningsfulla att diskutera, som hur man kombinerar yrkesroll och familjeliv eller att det ibland kan vara ensamt på toppen. När jag gick en lång promenad i dag och lyssnade till din sista podcast med Isabelle Ljungqvist, tänkte jag att jag borde skriva en mail till dig och berätta, hur mycket du har inspirerat mig genom åren. Ju tidigare du får en mentor , desto enklare och bättre kommer ditt företagande att bli eftersom du kommer att få rådgivning och stöd i hur du ska arbeta vilket kommer att leda till att ditt företag lyckas ännu snabbare än om du ensam ska komma på och utföra allting. ATT LÄRA SIG, ÄR ATT VÄXA.


Växa till i sitt inre, i sin personlighet, i den man är och den man längtar efter att bli. Alla har vi behov av en mentor vid vår sida. Ingen förbättrar sig själv utan att göra det avsiktligt.


Att ha en mentor

Så ta steget, det är en sak att se att det behövs, något helt annat att göra något åt det. En bra mentor vågar utmana och ställa frågor som kanske kan kännas lite obekväma. Absolut inte – om det är något vi är glada för på Mentor Sverige så är det att ungdomar från olika bakgrunder och i olika livssituationer söker mentorer genom oss.


Vissa letar efter någon som delar det. Om man är mentor för en ledare behöver man t. Att tänka på när du ska hitta en coach eller mentor : Tänk igenom vilka dina behov är? Vad är syftet och målet med att du vill ha hjälp? Vilka krav har du på en.


Kontakta oss om du vill ha en mentor genom att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss till dig. En av dem lyder: Om du vill få ett bra liv… Och är minst sagt en ganska svår fråga, men så här tänker jag. Var snäll mot andra och dig själv.


Jag tror att människans psyke är format så att hon mår bättre av att vara generös och trevlig än motsatsen. Att stiga ur sin egen egobubbla och fundera på andra människor. Igår hade jag mitt första möte med min mentor i projektet Ung och Eget.


Det blev ett telefonmöte på grund utav en viss bebis. Det känns inte riktigt läge att åka med Vincent in till stan (med buss och tunnelbana), eller att för den delen lämna honom och åka in själv (han helammar). Nu är det en helt annan sak att träffa sin mentor.


Redan i höst ska jag söka mitt första underläkarvikariat! Det känns superrelevant och som en stor lyx att ha en mentor som har kommit ungefär tio år längre i karriären och som kan ge tips och råd. Att som ung få möjlighet till stöd från en person med längre erfarenhet inom det valda yrkesområdet är ovärderligt! Vi söker därför dig som läst minst ett år på någon av våra IT-utbildningar och som vill ha en mentor. Ett sätt att komma runt det kan vara att välja en mentor som gör något annat än du själv eller finns i ett annat geografiskt område.


Ofta kan det också vara en fördel att ha en mentor i en helt annan bransch som kan se ditt område med helt andra ögon. Så hittar du en mentor. Inventera i ditt eget nätverk.


Vad tycker du är fördelen med att ha en egen mentor jämfört med att vara med i en mentorsgrupp? Jag är ganska effektiv av mig och tycker det underlättar att ha en egen mentor. Då behöver jag aldrig sitta av tid på möten med frågor som inte rör mig.


Att ha en mentor

Någon som är helt ny som chef har ju till exempel andra frågor än vad jag har. Ett bra sätt att växa, både som person och som företagare, är att skaffa sig en mentor. Det var det bästa jag kunde ha gjort för mig och mitt företag. Ett stort tack till Lena Gustafsson som matchade ihop mig med Aengeln Englund.


Jag tvivlar på att det går att göra en bättre matchning. Alla borde ha det, säger hon. Det är så kul att ha en mentor. Fatima Shahid visste knappt vad en mentor var för ett år sedan. En kompis hade det, så jag tänkte prova och gick på intervju hos Mentor Sverige.


På Mentor Sverige utgår man från de ungas behov och önskemål för att hitta en lämplig mentor.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения