пятница, 24 марта 2017 г.

Pilipino språk

Filipino kallas vanligtvis för filippinska i Sverige. Engelska används främst inom administration, näringsliv och högre utbildning. Därutöver ges de regionala språken status som auxiliary official languages i respektive region.


Officiella språk är pilipino (tagalog) och engelska. I Filippinierna är tagalog ett av de 1olika språk som finns i landet men det anses vara ett centralfilippinskt språk , vilket innebär att tagalog har störst utbredning över landet och är ett av de språk man bör kunna. Tagalog är ett centralfilippinskt språk i den austronesiska språkfamiljen.

Det är modersmål för cirka miljoner. Den standardiserade variant av språket som är officiellt språk på Filippinerna kallas för filipino. Använd funktionen Lägg till ett språk om du vill ladda ned och installera ett annat språk för Windows så att du kan visa menyer, dialogrutor, appar som stöds och webbplatser på det språket. Lingvistisk er det ein standardisert versjon av tagalog, men de jure er filipino eit separat språk. Artificiellt språk : Artificial (Other) Använd för icke-specificerade artificiella språk : asAssamesiska: Assamese: ast: Asturiska (Bable) Bable: Tidigare kod: spa: ath: Athapaskiskt språk : Athapascan (Other) Använd för icke-specificerade athapaskiska språk : aus: Australiskt språk : Australian languages: Använd för icke-specificerade.


Kalkylator för att omvandla Filippinska pesos (PHP) till och från Svenska kronor (SEK) till aktuell växelkurs. Andra stora språk är Cebuano och Ilocano. Totalt sett finns över 7språk och.


Det finnes cirka austronesiske språk.

På øyene i Sulusjøen tales tuasug som skrives med arabisk skrift. Les mer om Filippinenes befolkning og Religion på Filippinene. Vi på FunEasyLearn tycker att det borde vara en rättighet – och inte ett privilegium – att lära sig ett nytt språk. Nedan är en lista på hur man säger hej på olika språk.


Uppsatsen handlar om en jämförelse mellan två olika språk : arabiska och svenska. Språket är viktigt för att kunna kommunicera. Hälften av världens språk kommer att ha försvunnit om 1år. Många av världens språk talas bara av några tusentals människor, medan andra språk talas av miljoner världen över. erbjuder språk - och innehållsinställningar för alla länder och språk där lanseras.


Dessutom utökar vi hela tiden möjligheterna för produkten att nå fler användare. Om du inte hittar ditt språk eller land väljer du det alternativ som lämpar sig bäst för dina behov och intressen. Språk filipino (eller tagalog) är det största språket.


Ytterligare information om språket finns i slutet på respektive recension. Genom att säga hej på det lokala språket visar man respekt och ett intresse för att lära sig mer om den lokala kulturen. Så här säger du hej på olika språk runt om i världen. Dessa språk är några av de vanligaste i världen.


Du kan også skrive tallet for å vise alle oppføringer av språk på bokstaver. BTJ är en heltäckande leverantör för professionella medie- och informationsanvändare.

Vi erbjuder biblioteksutrustade böcker, ljudböcker, film, musik och tv-spel. Da språket ble utviklet introduserte Lope K. Santos abakada, et alfabet. Det önskade språket har sparats i webbläsaren. Om du vill ändra webbläsarens språkinställning senare väljer du ett annat språk i det här fönstret. För iOS måste du ändra språket i inställningarna för din iOS-enhet istället för Instagram-appens inställningar.


Från Instagram-appen för Android. Tryck på överst till höger. Välj språket som du vill använda. Det er det eneste språket av totalt 1språk på Filippinene som brukes offisielt i undervisning.


Några av de vanligast förekommande språken redovisas dessutom ovan. Språkkod bör alltid kontrolleras - och vid behov rättas - i bibliografiska poster som importeras (eller övertas) från utländsk instans. Alla koder som enligt denna lista är giltiga kan dock ligga kvar oförändrade.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения