четверг, 9 марта 2017 г.

Kurser psykologer

Mer hjälp vid behov på någon av våra vårdcentraler. På Capio hjälper vi dig digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.


Maila eller ring och boka in en samtalstid!

Här hittar du valfria kurser inom specialistutbildningen och de obligatoriska kurserna inom denna likväl som olika allmänna kurser , kurser kring test och metoder, behandling eller konsultation. Kurser för andra målgrupper än psykologer hittar du främst under Öppna kurser fliken. Välkommen att hitta kursen som passar just för dig.


På många kurser anges Anmälan senast. Om du missat sista ansökningsdag kan det dock i många fall ändå vara lönt att höra av sig till kursgivaren. Personalhandledning och konsultationsmetodik för psykologer , motsvarande hp, Späda och små barns psykiska hälsa och utveckling motsvarande hp.


Om du har frågor om kurserna kan du vända dig till kursansvarig lärare, till vår studievägledare, eller till expeditionen. Besöksadressen är Frescati Hagväg plan 2.

Specialistutbildning för psykologer. Du ansöker till utbildningen hos Svenska Psykologförbundet. Flera kurser är på grundnivå och kräver inte tidigare studier i psykologi, men kan passa bra om du vill utveckla dig inom något specifikt område. Det finns också kurser på avancerad nivå som kan fungera som kompetensutveckling för exempelvis psykologer , socionomer, läkare och andra som är verksamma inom något vårdyrke.


I den här kategorin finns kurser som främst riktar sig till psykologer men även i vissa fall till andra yrkesgrupper, som t ex socionomer och. De enkelte kurser finder du i kursuskalenderen. Skal du være specialist, så vær opmærksom på hvilke kurser du kan vælge mellem på det tværgående modul (timer). Enkelte specialistuddannelser har obligatoriske kurser , mens der på andre frit kan vælges mellem en række kurser. Målet är att du ska visa den kunskap, förmåga och förhållningssätt som krävs för psykologyrket i Sverige och, efter prövning av Socialstyrelsen, kunna söka till praktiktjänstgöring (PTP).


Utbildningen är ett kurspaket och består inledningsvis av två gemensamma kurser : Socialkunskap, etik och professionellt förhållningssätt. Kurserna är skapade utifrån principen att identifiera aktuell psykologisk forskning som om den når ut till fler kan bidra till viktig samhällsnytta. Utbildningen inleds med grundläggande kurser i psykologins olika områden, kopplade till biologi och neurovetenskap.


Du kommer att få besöka olika verksamheter och möta psykologer med olika arbetsuppgifter, främst inom hälso- och sjukvård men också inom andra områden. Du lär dig också vetenskaplig metod. Utländsk psykologexamen som i utförandelandet ger behörighet att utöva arbete som psykolog eller, om yrket i utfärdandelandet inte är reglerat, ska omfatta minst fyra år och ge en examen på avancerad nivå (exempelvis masterexamen i psykologi med klinisk inriktning). Under denna rubrik ryms kurser i teori och praktisk tillämpning i olika metoder för handledning och konsultation som psykologer använder i sin yrkesutövning.


Dessa kurser är vanligtvis orienterade i första hand mot verksamhetsområdet.

Som psykolog hjälper du dina patienter att förstå vad de upplever, varför de handlar som de gör och hur de kan åstadkomma en förändring. Psykologer stödjer och vägleder, motiverar och coachar. Om du vill läsa distansutbildning inom psykologi har komvux många kurser att välja bland. Du kan även läsa ett helt program som ger dig en yrkestitel, som till exempel skötare inom psykiatrin.


Komvuxstudier är väldigt flexibla, och du får hjälp av en studie- och yrkesvägledare att lägga upp en individuell studieplan. Dessutom finns möjlighet till specialisering som psykolog , och då ligger lönerna ofta ännu högre.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения