пятница, 14 апреля 2017 г.

Familjestödet gävle

Familjestödet gävle

Familjer som tidigare utan ansökan har kunnat få stöd i form av till exempel föräldragrupper och samtalsstöd behöver i stället vända sig till Välfärd Gävles mottagningsenhet. Familjestödet i Gävle kommun stänger tillfälligt för nya familjer. I och med beslutet att stänga så erbjuds inte längre några föräldragrupper och samarbetet med skola, förskola, barn-och familjehälsan, SFI och fältgruppen avbryts nu. Stödet till de som har påbörjade insatser blir från och med idag mycket begränsat.


Besök, samtalskontakter och föräldragrupper blir färre och stödet kan komma att avslutas tidigare än beräknat. Den hjälp jag har fått har stärk mig i min roll som mamma. Jag och många andra har fått så mycket hjälp av dem.


De vet hur det är i verkligheten. Beroendecentrum Gävle – när du behöver medicinsk vård för att bryta ett beroende. Ibland kan det även behövas medicinsk behandling för att komma tillrätta med ett missbruk eller beroende. Vi arbetar med direkta medicinska behandlingar.


Stöd för barn och unga som har det jobbigt hemma. Barn och unga mellan och år som lever i familjer där någon till exempel missbrukar alkohol, har psykiska. På väg till Arbetsförmedlingen Gävle ? Skriv in dig digitalt istället och boka samtidigt tid för ditt första möte med en arbetsförmedlare. Detta till förmån för att kunna ta hem externt placerade individer.


Det var i grunden en personal- och ekonomifråga. Förebyggandeenheten, Gävle kommun, Gävle , Sweden. Samtidigt som mer förebyggande arbete börjat efterlysas i samhällsdebatten om gängvåldet, går Gävle i motsatt riktning, konstaterar Fatima Mohamed-Wiklun besviket: – Det är beklagligt! Skolans kuratorer inom den centrala Elevhälsan kommer tvingas till hårda prioriteringar och det förebyggande arbetet som ska bedrivas på skolor och förskolor riskerar att helt eller delvis försvinna.


Välfärd Gävle har utarbetat ett förslag till remissvar och sammanfattningsvis anser Välfärd Gävle att det, i det kulturpolitiska programmet, bör tydliggöras vilka delar som är styrande för övriga nämnder och bolag vid sidan av kultur- och fritidsnämnden. Detta eftersom vi bett våra medarbetare att se över de ärenden där barn idag inte bor med sina föräldrar men som med rätt stöd kan flytta hem igen. Vi väljer därför att fokusera vår verksamhet på just detta, att låta barn komma hem till sina föräldrar. Vänsterpartiet Gävle vänder sig mot att vi ställer grupper av barn med behov av stöd mot varandra. Våra resurser, som vi just lägger på familjestödet kommer istället att arbeta med omhändertagna barn, där stora insatser behövs just nu.


Men där man behöver en resursförstärkning just nu, säger Lars Lodin, kontorschef på Välfärd Gävle. Vi har inte heller ekonomi för att anställa mer personal just nu, säger Lars Lodin. Samtalsterapi Gävle - familjeterapi, bra handledning, parterapi, pedagogiskt chefsstö ledarstö givande parterapi, psykoterapeuter - legitimerade, pedagogisk. Föräldrar till barn 0–år som vill ha råd och stöd i sin. Man fick lätt och snabbt kontakt via telefon eller webben och erbjöds en tid för samtal inom två veckor.


Familjestödet gävle

Familjeterapi Gävle - familjeterapi, bra handledning, parterapi, pedagogiskt chefsstö ledarstö givande parterapi, psykoterapeuter - legitimerade, pedagogisk. Socialtjänst Gävle - barnbidrag, färdtjänst, äldreboende, budgetrådgivning, adoption, anhörigkonsulent, äldreomsorg, arbeta inom äldreomsorgen. Beslutet oroar naturligtvis många inte minst anställda, inte bara på familjestöd utan även på andra delar i verksamheten, såväl som familjer i Gävle kommun.


Som att dessa enheter inte har med varandra att göra. Ett barn som inte får stöd kommer någon gång att behöva mycket mer stö efter ännu mer lidande. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.


Familjestödet gävle

Genom att använda sidan godkänner du detta.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения