четверг, 13 апреля 2017 г.

Servera alkohol under 18

Servera alkohol under 18

Behandling alkoholproblem. Det är inte tillåtet att servera alkoholdrycker på en restaurang till den som är under år. Om det finns en osäkerhet beträffande gästens ålder, ska alltid legitimation begäras. Det är alltid den som serverar alkoholdryck som är ansvarig för ålderskontrollen. Hej, Det är förhoppningsvis självklart för de flesta att det är olagligt att servera alkohol till någon under år.


Men är det enligt lag förbjudet för föräldrar (förmyndare) att servera sina egna barn alkohol i hemmet innan de är år? Langning är ju olagligt, men är det också det om de bjuder på det i hemmet? Vi beaktar också de straffbestämmelser som finns i lagens kapitel 1 där man bland annat kan dömas till fängelse för att ha överlämnat alkohol till en underårig eller överserverad.


Med detta underlag bedömer vi på tillståndsenheten i Stockholms stad att det är olämpligt att ha personal under år som får servera alkohol. Att servera alkohol till ungdom under år får inte förekomma. Det finns ingen åldersgräns för tillträde till lokalen, detta avgör anordnaren själv.


Den som är märkbart påverkad av alkohol eller annat berusningsmedel får inte vistas i lokalen. Om personen är berusad vid ankomsten ska personen inte äga tillträde till lokalen. Man vill väl helst att serveringspersonalen ska veta vad de säljer och därför har man ingen som är under som serverar det helt enkelt. Men att vara under är helt okej. Jag började jobba i bar när jag var iallafal, eller 19.


Föräldrar eller andra vuxna kan ibland ha svårt att förhålla sig till att den som är över år får gå på krogen och köpa större mängder alkohol i miljöer som inte alltid är lika ordnade som en privat hemmabjudning. Det skiljer dock en hel del vad gäller särskilda tillstån serveringspersonal, tillsyn, säkerhet och liknande. Ingen alkohol till ungdomar eller påverkade personer.


Servera alkohol under 18

Ingen får servera alkoholdrycker till personer under år. Den som serverar alkoholdrycker är skyldig att kontrollera att mottagaren är minst år. Det är inte heller tillåtet att servera alkoholdrycker till den som är märkbart berusad eller påverkad av narkotika.


De flesta tillstånd tillåter servering klockan 11. En del restauranger har inskränkta tider på vardagar men tillåts servera längre på helger. Beträffande folköl gäller motsvarande den som inte har fyllt år. Alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat får serveras till den som har fyllt år.


Svagare alkohol ger ofta bättre vinst för restau-rangen och gästen kan dessutom tåla fler glas. Om du serverar mat till gästen kan hen ofta dricka fler glas eftersom mat bidrar till lägre promillehalt alkohol i blodet. Ser en gäst ung ut, kanske under år, bör du alltid kontrollera legitimation innan du serverar alkohol.


Man måste räknas som ungdom (fylla minst år under pågående kalenderår) eller äldre för att få sälja alkohol , tobak och andra åldersreglerade varor. Ungdomar under år får inte serveras alkoholdrycker och inte heller personer som är ”märkbart påverkad av alkohol eller annat berusningsmedel”. Kommunen har vid kontroll konstaterat att personer under år blivit serverade alkoholdrycker på den gemensamma ytan och överväger därför att återkalla tillståndet men det har inte gått att utreda vem som är den skyldige. Hur kan kommunens beslut komma att se ut? Det är inte ok att köpa ut och lämna över alkohol till -åringen då man inte har koll på vad och hur mycket som dricks.


För att nå målet arbetar vi med att förhindra försäljning av alkohol till personer under år och de som är märkbart påverkade. Under utbildningen får du information om bland annat alkohollagen och polisens arbete med narkotika och alkohol. Om man jobbar på resturang och är under år, får man servera alkohol då? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst.


Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Att som minderårig förtära alkohol är inte olagligt i sig. Av 3:alkohollagen följer däremot att det är brottsligt att köpa ut eller sälja vin, sprit eller starköl till en person under år.


När det gäller folköl eller dryck upp till alkohol , är åldersgränsen år.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения