вторник, 18 апреля 2017 г.

Kärlekens kemiska process

Snart är alla tankar som bortblåsta och hjärnan känns nollställd. När du förälskar dig är många olika neurotransmittorer involverade. Din hjärnkemi förändras, vilket utlöser typiska symptom på kärlek. Neurotransmittorerna som är närmst kopplade till denna process är dopamin, norepinefrin och serotonin.


Nivåerna av dopamin och norepinefrin höjs medan serotoninnivåerna sjunker. Dopamin, noradrenalin, serotonin och oxytocin. Varje tanke är en kemisk process – vi är kemiska processer.


Sen kan vi såklart välja på vilken nivå vi vill diskutera kärlek. Men vi kan inte åstadkomma kärlek på. Kemiska processer Modeller, kemiska : Teoretiska framställningar som efterliknar kemiska processer eller fenomen. Simuleringarna inkluderar bruk av matematiska beräkningar, datorer och annan elektronisk utrustning. Kärlek är det enda som betyder något.


En år lång studie från Harvard-universitetet visar att deltagarnas enda livslånga mål hade varit glädje och livsbejakande händelser var det enda som betydde något för dem i slutändan. Speciellt kärlek i sig eller sökandet efter kärlek , var det viktigaste i livet. En neuropsykolog kommer till största del att beskriva kärlek utifrån processer i hjärnan medan en. Känslan av förälskelse är underbar, en av de bästa i universum. Men vad sägs om att förälskelse till och med är en kemisk process , en reaktion som uppstår i en människas huvud?


Det är klurigt där här. Med förälskelse, kärlek , förnuft och känslor. Eller handlar det om hjärtat? Många tror att kärlekens motsats är ilska, säger han, men så är det inte: ”motsatsen till kärlek är likgiltighet. Vetenskapen har länge känt till de kemiska ingredienser som är upphovet till kärlek … Oxytocin heter det hormon som ofta kallas kärlekshormonet.


Kärlekens kemiska process

Det bildas hos kvinnan i samband med amning. Men också i samband med orgasm. Rent neuroanatomiskt påverkar hormonet ditt välbefinnande och förmåga att kunna skapa kärlek och intimitet.


Medicinsk biokemi och biofysik Målet med vår forskning är att förstå de grundläggande processerna för hur celler fungerar och hur sjukdomar uppkommer. Det kärlekens rum som många vistas i under en stor del av livet, är inte med. Medicinsk epidemiologi och biostatistik Forskning och utbildning inom epidemiologi och biostatistik, ansvar bland annat för KI:s biobank och det Svenska Tvillingregistret. Varför är man aldrig kär längre än månader?


Kön ringlade sig lång till torsdagskvällens Studentafton. Mycket av det vi kallar kärlek är utifrån ett behavioristiskt synsätt respondent och operant inlärda beteenden. Sådan inlärning kan ske på flera olika sätt och sker i det naturliga fallet implicit. Att rent kirurgiskt eller med hjälp av kemiska substanser ta bort eller förändra mänskliga egenskapen är farligt. Om man tar bort den del av hjärnan som ansvarar för ett visst beteende så kan vi inte få tillbaka denna del igen.


Och vem säger att just detta beteende aldrig kommer att vara viktigt för personen i framtiden. Valet inledde en process som väntas sluta med att Raul Castro får förnyat förtroende som president senare i februari. De ryska nätpiraterna har länge drivit en process för att få registrera ett politiskt parti.


Kärlekens kemiska process

Om sponsorn inser att en process bara är dålig PR kan fuskaren fortsätta att ha kul hela vägen till banken.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения