понедельник, 24 апреля 2017 г.

Basutredning barn

Du som vårdnadshavare är med och fattar beslut om basutredning för ditt barn. Beslutet fattas vid ett elevhälsomöte under ledning av rektor. Basutredningen innebär ett samarbete mellan dig, ditt barn och skolans elevhälsoteam. Får du behandling under en längre tid ska uppföljningen göras en gång om året. Det är bra om du redan innan basutredningen kan beskriva de besvär som du vill ha.


En basutredning består ofta av att man gör ett brett upplagt kognitivt test, det vanligaste heter WISC. Det består av en mängd olika deltester som i sin tur visar om barnet har svårigheter på något specifikt område. Utöver detta brukar psykologen göra intervjuer med föräldrar och lärare som en del av utredningen. Det är viktigt att all personal som arbetar inom skolans elevhälsoteam har kunskap om vad en basutredning är, när den ska initieras och vad den ska bestå av, för att på så sätt veta vad som förväntas av varje profession i teamet vid en basutredning. Min dotter gjorde den första basutredningen på BUP (eftersom skolpsykologen inte var intresserad av att hjälpa oss) och sin andra (år senare) hos skolpsykologen.


Förmodligen kommer ni efter basutredningen remitteras vidare till BUP (eller habilitering, lite olika på olika ställen) för en vidare utredning. Det kan till exempel vara en förälder, ett syskon, en nära släkting eller en lärare som kände dig som barn. Syftet är att någon annan än du ska beskriva sådant som du själv kanske inte minns, som till exempel när du lärde dig gå eller cykla, som bekräftar att du hade problemen redan som barn. Sen har allt vägts samman och man har tagit beslut om att stoppa där eller gå vidare.


Appendicit: Vanligast hos barn år, men förekommer i alla åldrar (mycket ovanligt hos barn år). Förloppet är snabbare hos barn än hos vuxna, ffa vid 3–års ålder. Smärtvandring från navel till höger fossa iliaca, matleda, subfebrilitet, svårt att gå, kan inte hoppa på ett ben, vill ligga still, föredrar psoasställning, spänd mage, ömmar lokalt, släppöm, ömmar vid.


Barn - och ungdomspsykiatrisk utredning. Vid en utredning hos BUP får du träffa flera behandlare – det kan vara kurator, psykolog eller läkare. Tillsammans kommer ni fram till vad som är svårt för dig och tar reda på vad du behöver för hjälp.


Basutredning barn

Bevara och sammanställa psykologtest Uppföljningsansvar av barn med särskilda behov Elev med tvångsritualer i hemmiljön En förälder är alltid med i klassrummet- eleven bestämmer- arbetsmiljöproblem för läraren. Elevens mor är psykolog och ställer diagnos på sitt. Neuropsykiatri - vuxna, Neuropsykiatrisk basutredning , Fakta kliniskt kunskapsstöd för hälso- och sjukvårdspersonal inom Region Jönköpings län.


Elevhälsan som gör utredningen. De kommer att behöva ta del av och dokumentera vissa uppgifter om dig och ditt barn. Ibland kan ditt barn behöva stöd från någon annan verksamhet än skolan. Beroende på var problematiken, om man får uttrycka sig så, ligger hos ditt barn så kan ovanstående moment ta lite olika lång tid.


BUP-personal med specialkompetens. Det avgör ju såklart också hur länge det tar innan ditt barn får en eventuell diagnos. Målgruppen för riktlinjerna omfattar barn och ungdomar som behöver tvärprofessionell kompetens från olika verksamheter. När man kommer till BUP behöver vi ta reda på om ens svårigheter med koncentration, överaktivitet och impulsivitet beror på adhd. Hematuri hos barn och ungdomar - utredning, diagnostik och behandling Denna sammanfattning är uppbyggd i sektioner där Basutredning vid hematuri utgör.


Många undrar hur man går tillväga om man misstänker att ens barn har ADHD. Något Underbara ADHD:s expert på NPF-utredningar och diagnoser, tillika leg. Anders Zandelin ger sin syn och tips kring nedan.


Basutredning barn

För barn och ungdomar som uppfyller kriterierna för IBS, FAP och F inte har några alarmsymtom och har en invändningsfri basutredning , är risken för feldiagnostik väldigt låg.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения