четверг, 20 апреля 2017 г.

När får man börja servera alkohol

Jag fick svaret att det var så allmänt vedertaget (kutym var ordet som användes) att det dels inte behövdes något nedskrivet, dels inte gick att ändra då man måste servera alkohol när man har besök enligt vår kultur. De flesta tillstånd tillåter servering klockan 11. En del restauranger har inskränkta tider på vardagar men tillåts servera längre på helger. Man kan fråga sig varför inte brudpar på andra hotell skulle kunna hantera detta vinglas lika ansvarsfullt. Kommunen beslutar under vilka tider alkoholdrycker får serveras.


Vid bestämmande av tiden för servering ska särskilt beaktas vad som sägs i §. Utan vidare belägg för vad jag fått för mig, är att det inte finns en lag för just det. Däremot kan man nog få en del höjda ögonbryn om en ung person serverar alkohol på det viset. Men jag har för mig att det finns någon typ av lag att man måste vara myndig vid någon typ av pengahantering.


Fråga: Det har börjat en tjej som är år i serveringen. När man läser och googlar står det på vissa ställen att hon inte får servera alkohol. På andra ställen så står det att hon får servera alkohol , bara det finns en personal som är serveringsansvarig på plats. Får 16-åringen servera alkohol ? Föräldrar eller andra vuxna kan ibland ha svårt att förhålla sig till att den som är över år får gå på krogen och köpa större mängder alkohol i miljöer som inte alltid är lika ordnade som en privat hemmabjudning.


När får man börja servera alkohol

Det skiljer dock en hel del vad gäller särskilda tillstån serveringspersonal, tillsyn, säkerhet och liknande. Personalen får inte heller servera alkoholdryck om det finns misstanke att den överlämnas till en person under år. Därför ska man vara speciellt uppmärksam när en person beställer åt flera gäster eller när ett sällskap - där underåriga personer ingår - beställer gemensamt. Det är samma alkohol som serveras i baren som du kan köpa på Systemet, anser andra.


Så varför är då inte åldersgränsen densamma? En del åldersgränser finns för att skydda barn och ungdomar, till exempel att man inte får börja övningsköra förrän man fyllt år. Andra åldersgränser finns för att ge unga personer rättigheter, som till exempel att man får börja rösta när man fyllt år.


Vilken tid på dagen får man börja servera alkohol på restauranger? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.


Om du bedriver cateringverksamhet och vill servera alkohol kan du ansöka om stadigvarande serveringstillstånd för catering till slutna sällskap. Läs om vad som gäller specifkt för catering. Regler för alkoholservering.


När får man börja servera alkohol

I alkohollagen står det bland annat hur och när alkohol får serveras och vilka krav det finns på lagad eller. När du får ditt tillståndsbevis får du börja servera alkohol. Vad behöver uppfyllas för att få ett tillstånd? I korta ordalag: sökandes lämplighet, kunskap samt att lokalen är godkänd enligt myndighetskrav. Det innebär att Miljökontoret kommer att pröva din personliga och ekonomiska lämplighet för att få servera alkohol , samt.


Ja, en gäst får alltid ta med sig sin egen alkohol in på restaurangen Ja, men bara om han betalar dig för att du öppnar flaskorna och serverar vinet Nej, gästerna får aldrig ta med sig sina egna drycker in på restaurangen. Det finns också bestämmelser om när man får servera alkohol på en restaurang. Den normala tiden är från klockan 11. Det kan finnas undantag till denna regel och då ska det framgå i det tillstånd som restaurangen får för att servera alkoholen.


Inga stora skatteskulder och inga orena konkurser är två av kraven för att få tillstånd att servera alkohol. Det andra kravet för att få sälja alkohol är att genomgå ett prov i alkohollagstiftningen. Provet genomförs på kommunens tillståndsenhet. Vi har märkt att just det här provet kan vara en svår tröskel att passera.


Om åldern för att köpa alkohol på Systembolaget sänks till år skulle det bli lättare för yngre personer att få tag på alkohol. Detta skulle leda till ökad konsumtion bland unga och ökade skador. När du dricker alkohol på restaurang, pub eller bar ska de anställda där, enligt alkohollagen, inte servera dig om du är för berusad. Det är dock inte straffbart att dricka alkohol om man är under år. Däremot kan polisen förverka (d.v.s. hälla ut) alkohol som en underårig har med sig.


När får man börja servera alkohol

Du kan läsa mer om hur polisen arbetar i ärenden som rör ungdomar och alkohol på polisens hemsida. Jag hoppas att det var svar på din fråga!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения