четверг, 27 апреля 2017 г.

Kvinnomisshandel ryssland

Enligt ryska myndigheter rapporteras bara procent av alla våldsbrott utförda inom hemmet. I vardagligt tal används även begrepp som kvinnomisshandel , mäns våld mot kvinnor och partnervåld. Våld i nära relationer är en allmängiltig term som omfattar allt våld i nära relationer oavsett förövarens eller offrets kön. Med misshandel avses både fysisk och psykisk misshandel. Ryssland : Straff för kvinnomisshandel mildras Kvinnors rättigheter offras när Ryssland vill försvara traditionella värden.


Kvinnomisshandel ryssland

Det är den ryska ortodoxa kyrkan och företrädare för staten som går i armkrok. SOMLIGA experter säger att sannolikheten för att en kvinna skall bli dödad av sin man eller pojkvän är större än sannolikheten för att hon skall bli dödad av någon annan, alla kategorier inräknade. I ett försök att få stopp på kvinnomisshandeln har man gjort ett stort antal undersökningar och ställt vissa frågor.


Det finns ingen tillförlitlig statistik när det gäller kvinnomisshandel i Ryssland , men enligt människorättsaktivister kan det förekomma i var fjärde familj. En annan chockande siffra är att procent av alla kvinnor i ryska fängelser har dömts för att ha mördat en nära anhörig i självförsvar. En del bedömare framhåller att Rysslands höga alkoholkonsumtion förvärrar kvinnomisshandel.


Pisklakova-Parker säger sig dock inte tro att våld mot kvinnor i Ryssland har en specifik orsak. Hon säger att stereotyper om kön påverkar, men att mäns våld mot kvinnor förekommer i alla samhällen. Våld inom familjen ska inte längre vara ett brott i Ryssland. Fler barn kommer därmed att få se sina mammor misshandlas och mördas, och även barn kan misshandlas ostraffat.


Våldet kommer att frodas i ett redan våldsamt Ryssland , varnar liberala politikerna Bonnie Bernström, Birgitta Ohlsson och Anna Mårtensson. Under onsdagen ska parlamentet i Ryssland rösta och om lagen går igenom så blir kvinnomisshandel inte ett allvarligare brott än att köra för fort. Vi kvinnor är svaga och att respektera familjens överhuvud mannen är obligatoriskt. Mer än var tredje kvinna i världen misshandlas fysiskt eller sexuellt, ett problem som nått epidemiska proportioner. Denna parlamentsledamot tycker det ska vara okay enligt lagen att misshandla sin hustru.


Jag blir skogstokig på dessa ryssar och det våld dom företräder. Det enda som jag har svårt att förstå är att här i Ryssland uthärdar till och med kvinnor som är självständiga och självförsörjande. Det tyder just på att den ryska kvinnan, vad som än händer, är helt och fullt inställd på att bevara familjen, till vilket pris som helst. Mer än var fjärde ryska har upplevt våld i nära relationer och för många leder det till depression, och självmordsförsök. I nordvästra Ryssland har Palmecentret kontakt med fria fackföreningar, som liksom resten av det civila samhället, har allt svårare att agera självständigt i Ryssland.


OK för kvinnomisshandel i Ryssland. Parlamentet i Ryssland , som heter Duman, har nu sagt ja till att sänka straffen för våld i hemmet. Resultatet kommer troligtvis innebära att den som slår sin fru eller sina barn, utan att de behöver uppsöka sjukhus, inte döms.


Kvinnomisshandel ryssland

Enligt de ryska myndigheternas egen statistik står våld i nära relationer för procent av alla våldsbrott, men mörkertalet kan vara ännu större. Fritt fram för barn och kvinnomisshandel i Ryssland. Trodde först att det var ett skämt.


I Ryssland får du fortfarande samma straff vid misshandel som. Ett sorgligt faktum är att procent av de polisanmälda fallen som rör misshandlade kvinnor inte lett till åtal. Officiell statistik visar att omkring procent av alla våldsbrott i Ryssland begås inom familjen. Här ges en bred beskrivning av FN och andra internationella organisationer, biståndspolitik, världsfattigdomen samt den globala ekonomiska ordningen. USA får ökat konkurrens av Kina och Ryssland med allierade i BRICS, Sidenvägen mm och en bipolär världs skönjs.


Ett spektakulärt ”Zorromål” från Nils Höglander stack ut i den svenska premiärmatchen i junior-VM. Man åtalas för kvinnomisshandel. BANDY I slutet av mars ska Sveriges P15-landslag spela VM i Ryssland. Och den ortodoxa kyrkan ställer sig bakom lagstiftningen.


Regeringen har förut sagt att över 10. Andra säger att uppemot 30. I av Indiens delstater är det förbjudet att aga barn. Men lagen är omgärdad av så många undantag och förbehåll att den i princip är tandlös.


Kvinnomisshandel ryssland

Uppmärksamheten har varit enorm både i Ryssland och internationellt – rysk press svämmar över av diskussioner om konsekvenserna för landets omfattande problem med våld i hemmen, och i västvärlden tolkas beslutet dessutom som ett symptom på en allt maktfullkomligare regim.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения