четверг, 18 мая 2017 г.

Fast eller rörligt elpris 2016

Fast eller rörligt elpris 2016

Många betalar tusenlappar i onödan – gå med i Kundkraft och pressa ditt elpris. Bli medlem nu – det är gratis och tar bara sekunder. Jämför elpriser online!


Graferna med jämförelser mellan fast och rörligt elpris och tidpunkt för när elavtal tecknats visar istället att det ofta är längre perioder då avtal med fast eller rörligt elpris lönar sig. Statistiken visar att under våren kan större förskjutningar mellan förhållandet mellan fast och rörligt pris ske. Vad har varit mest fördelaktigt historiskt - fast eller rörligt elpris ? Här hittar du all information om våra elpriser. Rörligt elpris Det rörliga elpriset regleras på elbörsen NordPool.


Går priset upp på börsen, blir din elräkning dyrare. Fast eller rörligt elpris. De senaste åren har det visat sig vara en bättre affär att ha ett rörligt elpris , men stora förändringar, t. Om föreningen vill kombinera respektive för- och nackdelar med både fast och rörligt elpris erbjuder många elhandelsbolag alternativet mixpris. Med ett mixpris betalar din förening för halva elkonsumtionen till fast elpris , andra halvan till hälften rörligt elpris.


Har du rörligt elpris bör du vara aktiv och hålla koll på prisutvecklingen. Vill du hellre ta det lugnt så rekommenderar jag ett avtal med fast pris i ett eller tre år med Bytesrätt. Då får du ett elpris som inte kan gå upp och kan enkelt teckna om till ett lägre pris om elpriset faller.


Välj mellan bindningstider från till år. Vi byter priser varannan vecka (runt den 1:a och 15:e varje månad) så håll gärna utkik! Det är tryggt, långsiktigt och du vet vilket elpris du har under en längre tid. Om du saknar svängrum i din privatekonomi och inte har råd med högre elkostnader under någon månad: välj ett fast elavtal så att du inte får några oförutsägbara utgifter.


Fast eller rörligt elpris 2016

Har du sparat ihop en buffert som gör att du klarar av att priset skjuter i höjden en tid: välj ett rörligt elavtal. Med Vintertrygg har du ett lågt fast elpris under vintern då både elpriser och din elanvändning brukar stiga. Under sommaren har du ett rörligt elpris med ett av marknadens lägsta påslag på endast öre. Vintertrygg behöver du bara välja en gång, övergången mellan fast och rörligt pris sker sedan.


Tillsvidarepris kallas också normalpris, enkelpris eller anvisningspris, och det är oftast det dyraste alternativet. Det kan vara upp emot procent dyrare än ett rörligt , fast eller mixavtal. Detta avtal gäller ända tills du byter det mot ett annat.


Få ett bra fast elpris som ger dig trygghet året om. När du ska teckna elavtal kan du välja flera olika typer av avtal. Du kanske vill ha ett fast eller rörligt elpris eller kanske en mix av dessa.


Att välja elavtal kan kännas som en djungel. Det finns många olika typer av elavtal och ännu fler olika elhandelsföretag. Vi har lärt oss att rörligt elpris historiskt sett brukar bli billigast.


Fast eller rörligt elpris 2016

Samtidigt kan det fasta kännas tryggt, speciellt under vintermånaderna. Men det finns ett tredje alternativ - förvaltad el. Pristak är ett bra komplement till Rörligt pris och passar dig som vill slippa tänka på elprisutvecklingen men samtidigt vill ha chans till lägsta pris i längden. Pristak som tillval gäller enbart för avtal med ett års bindningstid. Den bästa strategin för att välja fast eller rörligt elpris beror därför på dina prediktioner om framtiden.


Kommer det att bli en varm sommar så kan det vara bra med rörligt avtal för då kommer troligen priserna gå ned. Kommer sommaren vara kall kommer många hushåll behövas värmas upp och priserna stiger. Ett rörligt elpris innebär att du betalar utifrån det pris som elen har på den nordiska elbörsen Nord Pool Spot. Ibland är det lågt och ibland är det högre. I längden ger det rörliga priset oftast en lägre totalkostnad för kunden än det fasta elpriset.


Problemet är bara att fakturan tidvis kan bli väldigt hög. Då kan du stänga av vissa apparater när priserna ligger högt eller passa på att bruka el under billiga timmar. Flest väljer rörligt elpris. Enligt Elskling har runt procent av de svenska hushållen ett rörligt pris, procent ett fast pris, procent anvisningspris och resterande övriga typer av avtal. Ett fast pris kan ses som en försäkring och en trygghet i att veta vad som komma skall.


Men bolagen bakar in en extra premie för den försäkringen i de fasta priserna. Om man inte mår dåligt av att leva med lite risk, och kan hantera svängningar i sin privatekonomi, sparar man över tid pengar på att välja rörliga avtal, säger Jakob Eliasson. Byt elbolag till bästa elpris från Sveriges elbolag.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения