вторник, 16 мая 2017 г.

Tidigt missfall vecka 2

Tidiga missfall är vanligare än vad man kanske tror. De allra flesta som drabbas av missfall får det i första trimestern, det vill säga före graviditetsvecka 13. Om man har sett hjärtljud vid en ultraljudsundersökning i vecka (så tidiga ulraljudsundersökningar erbjuds inte alla) minskar risken för missfall avsevärt – bara mellan och procent får missfall efteråt. Nu är risken för missfall enligt statistiken relativt liten. Siffror från studier visar på en risk mellan -procent.


Tidigt missfall vecka 2

Efter vecka brukar man säg att risken är så liten att du nu kan berätta om din graviditet (läs mer om när det är lämpligt att berätta om graviditeten). Jag fick ett missfall i vecka tre det är ca veckor sedan och nu känns det som det typ spänner och när det drar i sidorna känns det som att man har blåmärken på äggledarna helt skumt. Känns extra mycket när man anstränger sig eller nyser.


Har fått väldigt mycket flytningar men dom luktar inte och har inte nån konstig färg. P min mens blev ,veckor försenad och testade mig med gravtest då mensen skulle ha kommit men då visade stickan minus (och jag hade ingen aning om att dedär hormonet kan produceras senare som det förmodligen gjorde), och sen ,veckor senare. Jag och min man blev såååå förvånade då vi verkligen trodde att en blödning med klumpar och grejer så tidigt i gradiviteten inte kunde vara ngt annat än missfall ! Det visade sig att jag blött från livmoderstappen som blivit extra känslig på mig.


Började blöda igår och var in idag och fick ett VUL. Hon såg ingen hjärtaktivitet och fostret var alldeles för litet för sin ålder, så allting pekar på missfall. Jag ska tillbaka nästa vecka och kolla att allt kommit ut och så, för det är standard i Falun.


Missfall utan symptom. Du kan också få missfall där kroppen inte stöter ut fostret på en gång. Dessa missfall kallas för fördröjt missfall.


Sker ett missfall efter vecka så kallas det för ett sent missfall. Om fostret har hjärtslag minskar risken. Om det har konstaterats ett hjärtljud vid vecka så minskar risken för missfall betydligt. Enligt studier så är risken för missfall bara procent om det hörs hjärtljud vid vecka och om graviditeten i övrigt är normal.


Den graviditet som stöts ut i vecka har oftast avstannat upp till veckor tidigare. Om missfallet inträffar tidigt kan den yttra sig som en kraftigare mensblödning eller att menstruationen varit försenad några dagar. Ett missfall börjar ofta med smärtor och mer eller mindre kraftiga blödningar. Har precis haft ett väldigt tidigt missfall , vecka och vill dela med mig ifall det skulle vara någon fler där ute som går igenom samma sak och är orolig och behöver svar. Jag väljer att dela med mig av bilder också som är ganska äckliga så är ni äckelmagade ska ni inte scrolla ner.


Tidigt missfall vecka 2

I vecka sker själva befruktningen. Du som kvinna kan känna av din ägglossning i form av otydliga kramper i äggstockarna, ökad sexlust och genom att du får genomskinliga trådiga flytningar som kan bilda brygga mellan tumme och pekfinger. Visst sker de flesta missfall tidigt , men det finns dom som får missfall sent i graviditeten. Tidningen Vi Föräldrar skrev nyligen om ett par som fick missfall kring bf.


En kompis till mig fick missfall innan hon till slut fick sitt första barn. När hon planerade för ett till barn, så fick hon missfall innan det blev bebis nr 2. Vid tidiga missfall reagerar inte alltid kroppen på att fostret dött och stöter därför inte ut det. Detta kallas fördröjt missfall och ofta passerar flera veckor innan kroppen upptäcker att fostret är dött och då stöter ut det.


Tidigt missfall vecka 2

Det händer även att fördröjda missfall upptäcks vid en ultraljudsundersökning. I höstas hade jag alltså ett fördröjt missfall , ungefär månader efter blev jag gravid igen. Jag sitter här i chock och förtvivlan.


Jag har en klump i halsen och lägger handen på magen och viskar: Snälla, stanna där lilla vän. Jag undrar ni som fått tidiga missfall ( vecka 4-5) om ni har blött mycket och fått ut allt naturligt? Mitt förra missfall var ett så kallat M.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения