понедельник, 29 мая 2017 г.

Fysiska effekter av träning

Ongoal erbjuder ett brett sortiment av innebandyutrustning från ledande märken! Rekommenderad dos träning för att stärka kropp och hjärna! Det är som sagt viss skillnad i vilka effekter du får av konditionsträning och styrketräning, och för bästa hälsoeffekt bör du ägna dig åt båda två i någon utsträckning. En annan effekt av depression är att vissa delar av hjärnan krymper lite.


När man tillfrisknar nybildas hjärnceller, och vi vet ju redan att detta är en av effekterna av fysisk träning.

Därför är det rimligt att träning hjälper till att minska effekterna av , och till och med påskynda tillfrisknandet från, en depression. Mer fysisk form av yoga som Ashtanga yoga, Dynamisk yoga och Power yoga är bra för att bygga upp styrka och smidighet i dina muskler och kan med fördel kombineras med andra träningsformer. Rätt träningskläder underlättar all form av fysisk träning. Allt från skor med bra grepp till funktionströjor som med material som andas. För att bättre förstå effekterna av fysisk träning på hjärnan och dess minnesfunktioner hos äldre individer skapades projektet PHIBRA (PHysical Influences on BRain in Aging).


Frivilliga försökspersoner blev lottade till två olika tränarledda grupper (11). Fysisk träning kan ha flera positiva effekter för personer med demens.

Men nyttan av träningen varierar beroende på sjukdom. Det visar ny forskning från Umeå universitet. Fysisk funktion är livsviktigt också bland mycket gamla människor och personer med demenssjukdom. TRÄNING OCH FYSISK HÄLSA Rörelse är livsviktigt. All form av rörelse kan påverka din hälsa positivt.


Du blir piggare, starkare och minnet kan förbättras. Dessutom sover du bättre. Risken för sjukdomar och benbrott minskar också. Försök därför att få in mer rörelse i vardagen och undvik sittasittande.


Om man har förkylning i kroppen, orsakad av framförallt streptokocker, kan det sätta sig på hjärtat och ge hjärtmuskelinflammation vilket är allvarligt. Träna därför aldrig då du är sjuk, speciellt inte om du har feber. Sunt förnuft är därför en viktig del av fysisk aktivitet avslutar Jan Henriksson. Flera studier indikerar nybildning av celler i hjärnan vid träning.


Effekter av fysisk aktivitet vid olika sjukdomstillstånd. Forskning visar tydligt att fysisk träning har en skyddande och läkande påverkan på människokroppen. Storleken på svaret beror på typ och dos av den fysiska aktiviteten.

Detta måste inte vara högintensiv träning utan kan vara något så enkelt som en rask promenad morgon eller kväll. Självklart så är dock lite träning bättre än ingen träning. Gör så gott du kan, även om du inte har tid eller möjlighet att träna minuter om dagen fem gånger i veckan. Boken bidrar till ökad kunskap om effekter av fysisk träning och riktar sig till studenter, sjukgymnaster, läkare samt alla som vill ha inspiration och få ökad förståelse för träningens långtgående positiva effekter. Fysisk aktivitet motverkar depression och de positiva effekterna är långvariga.


Förutom att man mår bättre av träning blir man mer kreativ, mer tolerant för stress och kanske även mer intelligent, säger Anders Hansen. Det verkar till och med som att ens personlighet kan förändras litet av regelbunden träning. Personer som är fysiskt aktiva verkar vara lite mindre cyniska och ångestbenägna.


Till fysisk aktivitetet räknades t. Det är viktigare att träna regelbundet än att träna hårt men se till att du få upp pulsen när du tränar. Vid löpträning använd bra skor och stretcha benen efter träning. Vila från träningen när du är sjuk. Från att huvudsakligen ha handlat om så kallad fysisk hälsa är nu fokus riktat mot effekter på hela kroppen, inklusive hjärnans funktioner och mental hälsa. Olika effekter av regelbunden fysisk aktivitet är beroende av följande faktorer: Ø Intensiteten.


Om man är fysisk inaktiv har man en betydligt större risk för att få olika sjukdomar (immunsystemet blir starkare). Ingen jämförelse av långtidseffekterna har dock gjorts. Effekt i förhållande till typ av fysisk aktivitet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения