среда, 24 мая 2017 г.

Investera i oljeaktier

Investera i oljeaktier

Stockholmsbörsen inledde som väntat måndagens handel med små indexrörelser efter en nyhetsmässigt lugn morgon. Detsamma gällde de ledande Europabörserna. Oljeaktier vänder upp. Vill du följa trenden att investera i riskkapitalbolag så har Placera har hittat en köpvärd branschfond med tydligt fokus på.


Vilka oljeaktier man väljer beror delvis på risknivå som man vill ta. Dagens Industri har identifierat tre intrassenta oljeaktier efter det stora oljeprisfallet. Oavsett om du tror att oljepriset ska fortsätta falla eller vända tillbaka upp så finns det sätt för dig att investera.


Om man tror på en uppgång i oljepriset är en direktinvestering i oljebolag den kanske mest uppenbara möjligheten till att exponera sin portfölj mot oljan. Nu ska Norge diskutera om världens största statsfon allmänt kallad oljefonden, ska sluta investera i olje-, gas- och kolföretag. Det uppger Financial Times. De två styrande borgerliga partierna och deras allierade har beslutat om att inrätta en expertgrupp som ska undersöka Norska oljefondens investeringar i fossila bränslen.


Aktierna som kommer lyckas oavsett vad som händer i ekonomin, enligt Morgan Stanley. VA Finans har listat det bästa amerikanska aktierna att äga. Jag var på Avanzas hemsida och såg just rubriken Skulle aldrig köpa oljeaktier. Det fick mig att läsa hela artikeln.


Sen när det inte stod ett ord om det så började jag undra om du inte var någonting av en klantskalle. Läser att den norska oljefonden ska sluta investera i oljeaktier. Jo, ni vet att oljefondens uppgift är att jämna ut konjunktursvängningar som beror på oljepriset så frågan blir givetvis - varför investerade oljefonden i oljeaktier till att börja med?


Aktiekurser och börskurser hittar du gratis med denna tjänst. Se aktuell kurs för alla aktier på börsen. Jämför, analysera och hitta de bästa aktierna!


Tjäna pengar samtidigt som du gör en positiv påverkan på klimatet. Investera med trippel påverkan - samhälle, miljö och ekonomi. Hur skall jag tänka investera mera och i vad eller ha kvar pengarna på kontot. Hälsningar Göran Per och Johan: Oj, här krävs både mer information och lite diskussion.


Investera i oljeaktier

Intresset att investera i oljeaktier är stort i Sverige. I dag går ännu ett bolag i branschen ut för att be sina aktieägare om nya pengar. Men riskerna för småspararna är stora, konstaterar oljeexperten Marian Radetzki, professor vid Luleå tekniska universitet.


Flera positiva händelser för branschen på senare tid har fått kurserna för olje- och gasbolag att klättra. Unionens ryska oljeaktier en farlig handel Fackförbundet Unionen har aktier till ett värde av nära miljoner kronor i Surgutneftegaz, ett ryskt olje- och gasbolag med oklara ägarförhållanden. Att handla oljebolag i Ryssland är bland det farligaste man kan ägna sig åt, säger Claes Hemberg, Avanza. Du kan investera i olja utan att köpa oljeaktier.


Investera i oljeaktier

Här hittar vi till exempel bolag förser oljebolagen med borrtjänster, plattformar, service och reparation. Det är en extremt cyklisk bransch som får en kraftig uppsida när oljepriset stiger. Ta makten över ditt sparande. Bra tillfälle att investera i Africa Oil-aktien.


Africa Oil har kommit med rapport och Nordea skriver i en analysuppdatering att det är ett bra tillfälle att investera i Africa Oil-aktien. Aktien får rekommendationen stark köp.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения