четверг, 25 мая 2017 г.

Mest googlade ordet i världen

Dessa listor säger mer om vad vi svenskar sökte efter just i år. Under året har det hänt en hel del runt om i världen. Hur många tangenter har ett piano?


Det är kanske inte så överraskande att fotbolls-VM för herrar i Ryssland kommer högt på listorna. Sverige gick ju trots allt till kvartsfinal.

I övrigt är listorna en blandning mellan högt och lågt, sorligt och roligt, ungefär som vanligt med andra ord. Hur lång tid tar det att få pass? Frågor som börjar med ”vem” 1. Här är årets mest googlade ord TV4. Intresset för metoo syns i listan över mest googlade personer där Martin Timell ligger i topp och Fredrik Virtanen är på tredje plats.


När vi har googlat frågor som börjar på hur är det en klar trend som vinner, typ varenda unge i landet har nog gjort eget slime i år. Jag gillar för övrigt fråga 10.

Det vi googlar mest på återspeglar vad som finns på nyhetsagendan. I januari sökte vi på Charlie Hebdo med anledningen av dådet i Paris och i februari var det Melodifestivalen. Förr sökte vi på väldigt korta och enformiga ord.


I dag söker man på mycket mer komplexa meningar och uppbyggnader. Vi är också otåliga och vill ha svar direkt, säger hon. Nyfiken på vad man googlat mest i andra delar av världen ? Här finns de globala listorna. Mest ökade googlingarna om den roterbara leksaken fidget spinner, följt av norska succéserien Skam och Martin Timell.


De dekorerade bussarna och lastbilarna i Asien. Det häftigaste från hela världen. Artiklar och topplistor med bilder,. En mycket produktiv metod för att bilda nya ord är också genom att lägga till ändelsen -a till ett ord och därmed bilda ett nytt verb som i bila eller pakta.


Det motsatta är också möjligt som till exempel det relativt nytillkomna ordet tänk, som en synonym till tankesätt. Och även om ordets innebörd har varierat en del är en. Många drar även paralleller till.

Vilken är den mest googlade saken, namn eller ord världen över? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Jag lever hellre i världen än i tankarna. Franciskus lever inte i en materiell värld och han är ingen materiell påve.


Jag har ju träffat sådana här människor och de kan inte lämnas utanför berättelsernas värld för att de stämmer för väl med vad vi förväntar oss. Kosteröarna är som en värld för sig.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения