среда, 31 мая 2017 г.

Kognitiv psykoterapi

Kognitiv psykoterapi

Landstingssubventionerad tjänst. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?


Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid!


I kognitiv psykoterapi arbetar man med att förändra informationsbearbetningen. I internationella sammanhang talar man övergripande om kognitiv beteendeterapi (KBT), och menar då en mängd olika terapeutiska metoder med sin grund i inlärningsteori och i den kognitiva modellen. Jag erbjuder kognitiv - och beteende inriktad psykoterapi till dig som vill arbeta med problem som exempelvis nedstämdhet, ångest eller oro. Var sedan en kort runda på militärsjukhuset i Malmö för att sedan gå mentalskötarutbildning.


Efter det valde jag kognitiv vidareutbildning - steg ett och två - där jag har min legitimation. När vi arbetar med kognitiv - och beteende inriktad psykoterapi fokuserar vi på tankar, känslor och beteenden. Experter inom kognitiv psykologi har länge hävdat att spatial begåvning är nyckeln till framgång inom tekniska områden. Självhjälpsböcker och kognitiv beteendeterapi på nätet kan ha lika god effekt vid svåra depressioner som vid lättare depressiva besvär. Hon började i kognitiv terapi och fick ifrågasätta sina tankemönster.


Den kognitiva teorin har än idag inte något som styrker dess validitet. Den får därför ses som en hypotes. Begreppet kognitiv beteendeterapi, eller KBT, har ofta kommit att betyda samma sak som kognitiv terapi.


Kognitiv psykoterapi

Kognitiv beteendeterapi. Grundidén i kognitiv psykoterapi är att våra tankar (kognitioner), känslor och handlingar är ett resultat av vårt sätt att uppfatta och bearbeta inkommande information. Ett centralt antagande är att förändringar av tankemönster kan ge känslomässiga förändringar och beteendeförändringar, och vice versa. Lärarassistent – yrkesprogram inom kommunal vuxenutbildning Ny!


Föreningen har sina rötter i kognitiv terapi som utvecklades på 60-talet av Aaron T. Beck, amerikansk psykiater och psykoterapeut och portalgestalt för terapiformen. De teoretiska utgångspunkterna för terapin finns i psykodynamisk teori, kognitiv teori, gruppterapi, psykoterapi vid psykoser, psykoterapi för barn och i synnerhet i systemcentrerad familjeforskning. Det kan förekomma stora variationer i behandlingens läng behandlingsintervallet och behandlingens sammansättning.


Kognitiv psykoterapi

Här finns även information om behandlingsmetoder som dialektisk beteendeterapi, DBT, ERGT och ERITA, mentaliseringsbaserad terapi, MBT, interpersonell psykoterapi , IPT och psykopedagogisk behandling. G amla förutfattade meningar ( kognitiva scheman) är dock oftast så grundmurade att vi under en längre tid måste öva oss konkret i att utmana gamla tankemönster. Det blir helt avgörande att vi just börjar utmana gamla föreställningar.


Välj mottagning för psykoterapi i Skåne Innehållet gäller Skåne. Du som bor i Skåne kan själv välja vilken mottagning du vill gå till för kognitiv beteendeterapi (KBT), interpersonell psykoterapi (IPT) eller psykodynamisk terapi. För patienter som önskar avbryta sin antidepressiva medicinering kan kognitiv psykoterapi under nedtrappningen vara ett effektivt alternativ för att minska återfall.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения