понедельник, 22 мая 2017 г.

Mentorprogram kvinnor

Hon är Årets bråkigaste kvinna. Inspirerande träff om trender och innovation kommentar. De flesta kvinnor sa spontant att de var pappas flickor. Under intervjuerna upptäckte jag att de var minst lika mycket mammas flickor, men de såg inte själva det nödvändiga stöd de fått från mammorna och andra kvinnor.


Syftet är att möjliggöra ett större nätverkande och skapa bättre förutsättningar för kvinnor att utvecklas och stanna i branschen.

Målet är att stärka och inspirera kvinnor och på så sätt öka antalet kvinnor på nyckelpositioner inom FMCG. Diamantens mentorprogram. Styrkeområde Transport inleder nu ett mentorprogram för kvinnliga, seniora forskare.


Tanken är att ta vara på befintlig kunskap och expertis och på sikt öka andelen kvinnor i ledande akademiska positioner inom transportområdet. Syftet med mentorprogrammet är att adepten finner strategier för att utvecklas i ett professionellt sammanhang, får bättre självkänsla och nya perspektiv på sin specifika arbetssituation. Sedan i höstas träffas ett 20-tal kvinnor som jobbar med produktion inom JM Bostad Stockholm.


Nyanställda kvinnliga medarbetare har parats ihop med mer seniora kvinnliga medarbetare i byggbolagets första kvinnliga mentorprogram. Målet är att behålla och utveckla kvinnorna i produktion men också locka fler till den delen.

Med Almis mentorprogram får du som företagare tillgång till en erfaren mentor som kan vara ditt stöd och bollplank. Kvinnor har sämre möjligheter att göra karriär i arbetslivet än män. Ett skäl är att de ofta saknar kontakter och stöd från andra kvinnor på högre positioner, slår Socialdemokraterna fast. Partiet vill därför satsa miljoner kronor på att stimulera nätverk och mentorprogram för kvinnor.


Ett mentorprogram är ett svar på flera olika frågor. Dels är det ett sätt att möta generationsväxling, att arbeta kostnadsmedvetet och effektivt och samtidigt verksamhetsnära samt att behålla och utveckla kompetens i organisationen medan man fokuserar på särskilda grupper, t. Vi har handplockat sex kvinnor i olika åldrar från barer runtom i landet, såväl etablerade yrkeskvinnor som mer oslipade diamanter. Mentorprogrammet pågår ett år och innehåller många olika moment. Vår ambition är att stärka deltagarna i sina yrkesroller och på så sätt ge dem ännu bättre förutsättningar att agera förebilder för andra tjejer och kvinnor som vill lära sig yrket. Grunden i ett mentorprogram består av insiktsgivande samtal mellan adept och mentor.


Våra mentorer har lång erfarenhet och mentorskapet bygger på en öppen och konfidentiell relation mellan en engagerad mentor och adept. Mentorerna har många års konsulterfarenhet av att ge stöd och råd till chefer och specialister på flera nivåer. Vi arrangerar medlemsträffar med inspirerande föreläsare. Qvälkomnar alla kvinnor oavsett fas i livet och ålder, kvinnor som vill dela med sig av sin klokskap och är öppna för att växa genom andras erfarenheter.


I denna text ger vi exempel på ledarskapsinsatser där MiL Institute medverkat. Program för kvinnor i Top 100-gruppen inom E.

Green Academy introducerar mentorprogram. Att ha en mentor kan vara ett sätt att utvecklas i arbetslivet. Green introducerar nu ett mentorskapsprogram med målsättningen att ge deltagarna stö förutsättningar och inspiration för sin fortsatta personliga utveckling. Kvinnor och män i utvecklande samarbete är skriven av fyra kvinnliga författare från olika miljöer. Christina Franzén är VD för Näringslivets Ledar-skapsakademi och har varit se-kreterare i den statliga utred-ningen om kvinnor och chef-skap.


Womentor är namnet på det nystartade program för kvinnliga chefer. KVIST är ett nätverk vars huvudsyfte är att inspirera fler kvinnor till att söka sig till ingenjörs- och arkitektyrken. KVISTs mentorprogram har nu öppnat ansökningar för både mentorer och studenter. Vi har intervjuat Linda Lönneberg som är ordförande i KVIST.


Det sker främst genom aktiviteter som ledarprogram, nätverk och mentorprogram. De olika programmen är gemensamt för både kvinnor och män och fokuserar på tre områden: att styra och leda, stärka demokratin och utveckla ett hållbart ledarskap. Vi erbjuder en årlig exklusiv workshop för kvinnor som är toppolitiker.


Novare Leadership Academy erbjuder ledarskapsprogram, nätverk och forum för erfarenhetsutbyte för ledare och specialister - genom hela karriären.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения