вторник, 17 мая 2016 г.

Act terapeut

We have the looks that will get you. Med fördjupad förståelse för ACT som en integrerad enhet av teori och praktik, kan använda ACT i ditt arbete som terapeut , coach eller i andra sammanhang – samt också i ditt eget liv och för ökad självkännedom. Med hjälp av en ACT terapeut kan du lära dig att hantera dina tankar och känslor så att du inte behöver onödigt lidande.


Om du hänger med på engelska, hittar du hos RMIT University en mycket bra serie med podcasts (ljudfiler) som du kan lyssna på gratis via datorn som en introduktion till ACT -färdigheter. Serien består av sex avsnitt (Six ACT Conversations) och finns här. Den hör till vad man brukar kalla ”den tredje vågen” inom kognitiv beteendeterapi.


ACT har sin grund i Relational Frame Theory och bygger på inlärningsteoretiska principer med vetenskaplig grund. ACT-terapeut – ett framtidsyrke. Många använder ACT för sin personliga utveckling men de allra flesta studerar för att påbörja en ny yrkesbana med ACT -metoden i fokus. Men vad händer efter utbildningen?


ACT kan också höja din medvetenhet om dig själv och vad du behöver för att få ett bättre liv. ACT kan även passa dig som vill utvecklas för egen del med hjälp av modern acceptansbaserad KBT. Den nya metoden ACT har inom psykoterapin fått ett stort genonslag. ACT anses ha sina rötter inom KBT men skiljer sig på många punkter.


ACT står för Acceptence and Commitment Therapy. Just som det första ordet antyder är acceptans en stor del inom ACT. ACT -terapi – lär dig hantera dina känslor. ACT har en tydlig kognitiv del precis som KBT, men med större fokus på hantering av känslor.


Act terapeut

Hos oss hittar du Sveriges största samling av KBT- och psykoterapiutbildningar för dig i arbetslivet. Vare sig du letar efter en grundkurs inom KBT, en fördjupningsutbildning inom Motiverande Samtal eller om du vill utbilda dig till diplomerad terapeut inom KBT, psykoterapi eller samtalsterapi. Acceptance and Commitment Therapy, ACT , är en vetenskapligt förankrad psykoterapeutisk metod och en ny form av kognitivbeteendeterapi, KBT. ACT är en relativt ny behandlingsmodell som ingår i den så kallade ”tredje vågens beteendeterapi”.


Det övergripande målet med ACT är att öka den psykologiska flexibiliteten. Det innebär att utveckla en flexibel och effektiv beteenderepertoar som resulterar i funktionella och meningsfulla beteendemönster som för oss närmare det liv vi vill leva. Målsättningen med kursen är att ge fördjupade kunskaper i den teori som utgör grunden för ACT , att ge goda färdigheter i ACT -konceptualisering samt visa på tillämpning av olika behandlingsmetoder inom ACT. ACT används även av psykoterapeuter och coacher som arbetar inom hälsosektorn.


Jag önskar att jag kunde hjälap dig. ACT ger verktyg både på det inre och det yttre planet, och genom att lägga vikt vid förmågan till perspektivtagande snarare än analys och ”bearbetning” kan ACT erbjuda genvägar till förändring också i lägen som kan verka mer eller mindre fastlåsta. Jag tror inte landstinget i uppsala är så öppna att de tagit in en ACT terapeut det skulle bli ramaskrik från alla psykologer och psykoterapeuter.


Terapiformen är en del av den så kallade ”tredje vågens beteendeterapi” vilken kännetecknas av fokus på psykologiska fenomens funktion och den kontext de. Välkommen till KBTgruppen! En privat mottagning i centrala Stockholm.


Act terapeut

Tiina Carlstedt är fil mag i psykologi, legitimerad psykoterapeut med KBT- inriktning, auktoriserad av sfKBT. Hon har utbildning i ACT , parterapi (IBCT) och är väl förtrogen med schematerapi samt mindfulnessbaserade behandlingar. Jag är en legitimerad KBT- terapeut i centrala Stockholm med lång erfarenhet av samtalsbehandling, både inom socialtjänsten och inom psykiatrin.


På de här sidorna kan du läsa mer om mig och den samtalsterapi som jag erbjuder. Länkarna hittar du här ovanför. Har du några frågor eller funderingar om ACT så är det bara att höra av dig till oss. Vi på Mindcompanion finns alltid här för att lyssna, oavsett vad det handlar om.


Terapi såsom KBT och ACT samt kurser i mindfulness och självmedkänsla i form av Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) och Mindful Self-Compassion (MSC). På min mottagning träffar jag både vuxna och ungdomar i individuella samtal. Kursen till dig, som arbetar med eller som vill arbeta med ACT i grupper.


Kursen sträcker sig över dagar och är fullspäckat med verktyg, material och tekniker för hantering av de svåra situationer, som kan uppstå i arbetet med grupper. Kursen hålls av leg psykolog och ACT trainer: Rikke Kjelgaard. Efter det kan man vidareutbilda sig till KBT- terapeut.


Vidareutbildning finns dels på universitetsprogram som Psykoterapeutprogrammet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения