вторник, 17 мая 2016 г.

Femdefenders

Håll dig varm i vinter med en snygg mössa och sprid budskapet om en jämställd framtid. När du köper mössan går 1kr till arbetet för kvinnors rättigheter. Femdefenders vapen är ord och samarbete. Många modiga kvinnor som höjer rösten och som kräver sina rättigheter förföljs och motarbetas.


Femdefenders

Som vapen för att tysta dem används hot, isolering, trakasserier, sexuellt våld och ryktesspridning. Många femdefenders anklagas för att vara prostituerade, häxor, förrädare, onormala. Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden.


Se arrangörens profil. Följ Andra event från arrangören. Oceanen, Göteborg Musik. Alla dessa kämpar från Fredrika Bremer och framåt och in i vår tid. Eventuellt resterande biljetter säljs i entrén.


Kvinnor världen över möter hot, våld och trakasserier – just. Jag heter Flora och är år gammal. Det här är en blogg om skrivande, illustration, vegomatlagning, fotografi, tighta jeans och feminism.


Kvällen kickar igång klockan med en föreläsning av forskaren Lisen Dellenborg, fil. It is my ambition to actively address the structural and historical inequalities in power relations from a rights perspective. Trots det står modiga kvinnorättsförsvarare världen över upp för kvinnors rättigheter. Kvinnorättsaktivister, vi kallar dem femdefenders , drabbas oproportionerligt hårt. Mekanismerna bakom det krympande utrymmet för civilsamhället blir en åtstramning och upptrappning av vad som redan drabbar de kvinnor som driver jämställdheten framåt – sexuella trakasserier, ryktesspridning, misstänkliggöranden.


Femdefenders

Men våld är något som tystar, hot leder till rädsla vilket i sin tur kan leda till medveten eller omedveten självcensur. Den november är det femdefenders day - dagen då vi hyllar alla unga kvinnorättsförsvarare. Den dagen är utsedd till internationella.


Det motsvarar att procent av orden är vanligare. Handlingsutrymmet för de som försvarar kvinnors mänskliga rättigheter i världen krymper. Vi vill uppmärksamma denna dag med Uppsalas egna föreläsare, kör och DJ:s. Julklappstips: stöd människor i kris. Förr året uppdaterade vi våra Användarvillkor.


Har du fortsatt att använda vår tjänst har du automatiskt accepterad de nya villkoren men vi vill ändå. And what a month it has been! För att försöka ge en samlad bild av läget har bland annat en enkät gjorts med kvinnorättsförsvarare i olika länder, där svar har kommit in.


Det blir New Orleans hot jazz med en touch av swing från 20- och 30-talet Häng med. Sedan dess har det inte blivit någon mer världsomspännande kvinnokonferens. Anledningen är riktigt trist.


Det är femdefenders som har svarat på vår enkät och jag blir djupt oroad när jag hör talas om vad de utsätts för. Hoten är ofta sexualiserade och flera av dem har tvingats fly efter mordhot. Vem kommer att arbeta för kvinnors rättigheter om de här femdefenders stoppas? Svaret är ingen, säger Lena Ag.


Eller en upplevelse – teaterbiljetter, skogspromenad med picknick eller dylikt. Collective action and shared ownership for driving gender parity is what makes International.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения