вторник, 31 мая 2016 г.

Orsaker till depression

Få bort depressionen i dag med ljudbok. Att förstå hur dessa olika faktorer påverkar din depression kan hjälpa dig hantera problemen, undvika det som triggar just dig och skapa en plan för det som orsakar din depression och inte bara symptomen på den. De samverkande orsakerna till depression. Depressioner är en vanlig reaktion på livets besvikelser, trauman och förluster. Depressionen kan ofta påverka relationen på ett sätt som gör att du som är närstående också kan behöva hjälp, stöd och avlastning för att orka.


Som närstående till någon som är deprimerad kan du behöva få tala med någon om din situation. Livet kan kännas meningslöst och man kan sakna livsgnista. Depression kan komma utan någon tydlig orsak eller utlösas av yttre händelser, till exempel stora livsförändringar, familjeproblem eller sorg. Svåra upplevelser tidigare i livet kan göra att man lättare drabbas av depression i vuxen ålder. När man talar om orsaker till depression måste man skilja på några olika begrepp, förklarar Björn Mårtensson: Dels kan man fundera över vad som utlöste att man fick en de-pression , och dels kan man undra över om det finns en skörhet som bäddade för att depressionen utlöstes.


Tänk på ett träd i stormen. Det är vanligt att depressionen kommer när man har haft problem i relationer till andra. Man kan också ha förlorat någon som betyder mycket för en, eller så har relationen till familjen börjat bli jobbig.


Orsaker till depression

Man kan också bli deprimerad om man har blivit mobbad eller känner sig utanför eller annorlunda. Vissa är också mer sårbara än. Depression är den vanligaste orsaken till psykisk ohälsa bland äldre personer. En orsak kan vara ärftlighet, att depression finns i släkten. En annan orsak kan vara att man varit med om jobbiga händelser.


Depression orsakas av en mängd olika faktorer, både ärftliga och miljöbetingade. Punktprevalensen, det vill säga andelen personer som vid en given tidpunkt är sjuka, beräknas till 3–. Depression räknas som en av vår tids stora folksjukdomar och är en vanlig orsak till sjukskrivning i västvärlden. Man räknar med att fler kvinnor än män drabbas av depression. För att få diagnosen depression krävs att man har flera symtom samtidigt.


Orsaker till depression

Om depressionen blir mycket svår kan du ha tankar på att skada dig eller få allvarliga självmordstankar. Du kan ha en depression utan att det handlar om bipolär sjukdom. En kraftig mani eller svår depression kan leda till att du uppfattar och tolkar verkligheten annorlunda. De ledande orsakerna till depression 1. Ledande orsaker till depression : genetik.


Gener är av stork vikt när vi talar om sjukdomar som Alzheimers och cancer, men depression passar också in bland dem. Om någon nära eller avlägsen familjemedlem har lidit av depression löper du risk att också bli drabbad någon gång i livet. Nedstämdhet, energilöshet, sömnproblem och ångest kan vara tecken på depression.


Med stigande ålder ökar antalet deprimerade personer som inte uppfyller alla kriterier för egentlig depression. Eftersom det skett en störning av kroppens hormonsystem vid depression är det viktigt att snabbt komma till rätta med sjukdomen innan hjärnan och resten av kroppen tar skada. Stress, depression och ångest kommer inte bara med symtom som hjärtklappning, magknip och rubbad sömn.


Om du går igenom en stressig perio exempelvis efter ett dödsfall eller en skilsmässa, händer det att folk drabbas av klåda, säger dermatologen Alix J Charles till Prevention. Det kan också leda till hudproblematik. Man får då ofta svårt att klara sig själv och behöver oftast vårdas på sjukhus. De som lider av bipolär typ får istället omväxlande svåra depressioner och hypomana episoder.


Orsaker till depression

I depressionsstadiet finns stor risk för självmordsförsök. Vad som exakt orsakar bipolär sjukdom är idag ännu inte helt. Orsaker till bipolär sjukdom.


De har ärvt samma sårbarhet för depression , men de kan ha haft helt olika slags påfrestningar i livet. Sjukdomar Flera sjukdomar kan leda till depression. Det finns till exempel ett samband mellan ätstörningar och depression.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения