четверг, 12 мая 2016 г.

Sipa öl

De allra flesta öl kryddas med humle och det är den som gör ölet beskt. Ju mer klockan är ifylld desto beskare smakar ölet. Allt för besk öl kan vara svår att kombinera med mat, speciellt kryddstark då hettan i maten gör att ölet smakar ännu beskare. En fyllig IPA med smak av citrusfrukt och honung.


Slädaviken Indian Pale Ale är världens första SIPA.

Betyg och recensioner för Soma Session SIPA! Vårt öl är bryggt på enkla råvaror som malt, humle, jäst och vatten och innehåller inga tillsatser. För att behålla ölets karaktär och goda smak är den inte pastöriserad eller filtrerad.


Produktionen är ett rent hantverk, från bryggning till att tappa upp öl. Nedan kan du läsa mer om våra olika öl. Södra SIPA - Ett Öl från Sverige. Hitta rätt dryck för rätt tillfälle hos Vinguiden!


Vi gillar bara god öl och utmaningar.

Målet var att få till en Session IPA. En öl som man kan dricka många av utan att tröttna på smaken och inte heller bli för snurrig av. Monohop Session Mosaic SIPA - Ett Öl från Sverige.


Välkommen till vårt sortiment för privatimport, det vill säga öl vi inte erbjuder genom Systembolagets sortiment. De flesta artiklarna finns i mindre partier och. Pale ale är en ljus öl med lagom beska som passar dom flesta. För att vara en folköl så har den mycket smak och utsökt arom av citrus.


Den har en frisk och fruktig smak och passar utmärkt till dom flesta maträtterna, speciellt till grillat eller som sällskapsdryck. Vi har använt Pale ale malt som bas och Cara pale som smak och färg malt. När Oceanbryggeriet flyttade till sina nya lokaler så firade man med att som första öl brygga en helt ny en, nämligen denna Stallbacken IPA ( SIPA ). Här har man fått användning för sin nya humlekanon, det är en IPA med bra doft, bra humlearom, bra beska och bra maltbas. En modern IPA helt enkelt.


To Øl is a Danish microbrewery making some of the world’s most admired craft beer found in over countries, our brewpub BRUS and our online shop. Idag har bryggeriet fem olika öl på Systembolaget och en sjätte på väg in. Planen är att ta fram fyra nya öl varje år, varav två som ska in på Systembolaget. Vi gör även en öl till Tree Hotel och till Jokkfall och Saltoulokta fjällstation.


Totalt var det ett 40-tal hembryggare som kommit till eventet.

Många hade med sig egna öl och när föreläsningen var slut blev det allmän provning. De som ville kunde även lämna in sin öl för bestämning av bland annat alkoholhalt och IBU. Lager är en underjäst öl , det vill säga att jästen sjunker och jäser från botten. Jäsningen sker vid förhållandevis låg temperatur och sedan efterjäses eller lagras på tankar.


Lagerjäst öl ger en ren, karakteristisk rundad smak. Fråga personalen om veckans gästfat! IPA står för Indian Pale Ale och har sitt ursprung i exporten av öl från England till Indien.


För över 1år sedan insåg engelsmännen att ölet de fraktade till Indien hann bli dåligt innan det kom fram. De tillsatte då mer humle och levererade det med en högre alkoholhalt än originalprodukten, för att förbättra hållbarheten. Vi har idag olika öl som vi säljer på systembolag i sörmland som lokalt och småskaligt, bland annat en ekologisk pilsner med lokal malt från Warbro kvarn.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения