вторник, 10 мая 2016 г.

Akademiker a kassa

Vision är fackförbundet för dig som är anställd inom kommun och landsting. Bli medlem i fackförbundet Vision. Vi ger dig en rad förmåner. Vi svarar på alla frågor om a-kassa helgfria vardagar mellan 8-17. Du behöver inte vara medlem för att ställa din fråga.


Akademikernas a-kassa är a-kassan för dig med en högskoleutbildning eller som studerar just nu. Vi är en a-kassa och kan inte stödja dig med fackliga frågor. Du kan vara medlem hela arbetslivet - oavsett om du byter jobb eller startar företag. Enbart för dig som är akademiker.


A-kassa betalas ut istället för lön till den som är arbetslös. Pengarna kommer från medlemmarnas avgifter och staten. Det betyder att alla kan få ersättning, men att medlemmar får mer. Har du frågor om hur systemet fungerar? Riksdagen bestämmer om ersättningsnivåerna.


Akademiker a kassa

Uppfyller du arbetsvillkoret? För att ha rätt till a-kassa måste du kunna arbeta minst tre timmar varje dag och i snitt minst timmar i veckan samt vara anmäld på arbetsförmedlingen. Vilka dokument och handlingar behövs för att få a-kassa ? Behöver man skicka ett anställningsbevis till A-kassan när man börjar ett nytt jobb? Sök ersättning från a-kassan direkt på webben. Fyll i dina uppgifter i våra formulär och skicka in direkt till handläggaren.


Vårt mål är att du ska ha din. Eftersom vår inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap kan du dessutom få högre ersättning om du skulle förlora jobbet. Akademikerkravet uppfyller du som har minst 1högskolepoäng (motsvarar 1akademiska poäng i det äldre poängsystemet) eller en akademisk examen som motsvarar minst 1högskolepoäng. You are welcome to ask your questions in English if you prefer.


Akademiker a kassa

Sacos fackförbund eller Vårdförbundet kan bli medlem. Det spelar ingen roll vilken utbildning du har. Clearingnumret är det fyrsiffriga nummer som betecknar ett kontor eller en avdelning hos betaltjänsteleverantören, se kontoutdraget. Swedbank har ibland fem. Använd formuläret Studieintyg.


Anmäl dig på arbetsförmedlingen den första arbetslösa dagen. Frågor om a-kassa och studier? Komplettera a-kassan med en inkomstförsäkring. Gör offertförfrågan AEA är en förkortning för Akademikernas erkända a-kassa. Idag är detta Sveriges största a-kassa.


För medlemskap hos AEA krävs högskoleutbildning. Eftersom verksamhetsområdet är just akademiker behöver medlemmarna inte byta a-kassa om de byter arbete eller om man startar egen verksamhet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения