вторник, 10 мая 2016 г.

Barnuppfostran och barns utveckling

Gå med i Liberoklubben och ta del av artiklar om graviditet, familj och barns utveckling. Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden. Här finner du tips och råd kring barnuppfostran , barnets utveckling och eventuella problem och hur man uppfostrar sitt barn på rätt sätt.


Olle upp”, kanske ditt barn säger och du bekräftar detta genom att säga: ”ja, Olle var duktig och gick upp alldeles själv” Prata mycket och uppmuntra barnets prat.

Det är viktigt att du hela tiden talar med ditt barn och att du även ser till att lyssna, försöka förstå och ta in det ditt barn försöker säga. Som medlem kan du själv ställa frågor och få svar av andra medlemmar som är intresserade av psykologi. De som använder sina barn som slagträn i konflikter kommer att bli synnerligen kränkta av sidans innehåll.


Hen kan ibland bli orolig, få förändrat humör och behöva mer närhet eller uppmärksamhet än tidigare. Utveckling är både roligt och jobbigt för barnet. Barnuppfostran handlar om rutiner, regler, kärlek, umgås med barnet , att vara en förebild och välja sina strider.


Med rätt metod kan du förebygga trots.

Barns utveckling ett till två år. När barnet är mellan ett och två år så går utvecklingen extremt fort. Här berättar vi vad som händer i barnets utveckling 1-år, om vanliga konflikter vid denna ålder och vad ett barn i denna åldern förväntas kunna göra.


Och ett barn som är huvudet högre än sina jämnåriga kan vara det enda i klassen som fortfarande har problem med att uttala vissa bokstäver, bara för att ta ett par exempel. Hjärnans och kroppens utveckling följer en slags tågordning, där det ena steget för det mesta, men inte allti följer på det andra. Barnet är ofta öppet och förtroligt men behöver ha sina hemligheter.


För föräldrarna gäller det att inte pressa sig på men ta chansen till snack och närhet när det passar barnet. Många 10-åringar är mycket upptagna, kompisar och aktiviteter fyller tiden. Ofta dominerar ett intresse som datorer, ridning, läsning eller simning. Det gör att hen ibland kan bli orolig, få förändrat humör och behöva mer närhet eller uppmärksamhet än tidigare. Boken tar avstamp i barns utveckling i relation till vår tids samhälle, kultur och vardagsliv och blir en kritisk uppgörelse med en rad barn - och familjepsykologiska teorier och uppfattningar som under årtionden dominerat i vår del av världen.


Vi erbjuder kurser och föreläsningar eller skräddarsyr processtöd och konsultationer utifrån dina behov. Känslan av fullbordande kommer att ge dina barn modet att ta sig an utmaningar när de växer upp. Social utveckling fördelar även bidrag till föreningar och organisationer.


Försök att etablera en rutin.

Det är bra att etablera det som en rutin att familjemedlemmarna äter sina måltider tillsammans. Gemensamma måltider är en viktig del av dina barns utveckling och näringsintag, men de gynnar också. Det gör nog att dagens föräldrar analyserar sina barns utveckling mer för att försäkra sig om att de är ”normala”. Skulle ens barn ha någon diagnos så är det ju viktigt att sätta in rätt stöd i ett tidigt skede. Samtidigt är det förstås inte bra att stressa fram barns utveckling.


Om man använder sig av hot kan barnet uppfatta det som en utmaning och tycka att det förbjudna och farliga blir ännu mer spännande. Förklara alltid för ditt barn varför det är förbjudet och låt barnet upprepa vad du sagt med sina egna ord och sitt eget sätt att tolka situationen. Stäm av att ni är överens och förstått varandra.


Barn utvecklas olika, och inom det som kan kallas för normal utveckling ryms många olika barn. I dag används uttrycket typisk utveckling för de förändringar, funktionssätt och förmågor som utmärker barn i en viss ålder, och som rimligt väl sammanfattar hur flertalet barn fungerar och förändras över tid. Förhandla och få som du vill. Att se barnuppfostran som en förhandling istället för tillsägelser kan hjälpa dig till att få dina barn att göra som du vill.


Det handlar inte om mutor som förhandling, utan att vända på problemet. Ställ frågor till ditt barn som gör att barnet gör ”rätt”.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения