пятница, 28 октября 2016 г.

Anhöriga till psykiskt sjuka

Förbundet riktar sig till personer med autism, aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Mer information på autism. Bipolarna är en webbplats med information och forum för personer med bipolär sjukdom. Stöd för anhöriga till någon som sitter i fängelse.


NSPH och Nka bjuder tillsammans med Riksförbundet Hjärnkoll, SKL och Studieförbundet Vuxenskolan in till en inspirationsdag om hur vi kan förbättra stödet för anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Människor mår dåligt av olika anledningar och som anhörig kan de vara svårt och veta hur man ska hjälpa den drabbade.

Som anhörig till en människa som lider av en psykisk sjukdom, kan det vara svårt och veta hur man ska hjälpa den drabbade. När en människa är psykiskt sjuk visar de oftast inte hur de mår. Fler och fler vårdgivare ansluter sig till denna nya syn. Läs om stöd till barn. Vägledning för kommuner och verksamheter.


I Socialstyrelsens vägledning Stöd till anhöriga – vägledning till kommunerna för tillämpning av kap. Sjukvården prioriterar självklart patienten och dennes behov, medan den anhörige ofta blir helt ignorerad i vården. Men på senare tid har allt mer information kommit fram som pekar på de anhörigas utsatta situation.


Många anhöriga till personer med psykisk ohälsa får så lite stöd att de själva riskerar bli sjuka , visar en ny undersökning.

Därför är det viktigt att de också får stöd. Då får personen hjälp snabbt och har större chans att bli helt återställd. Anhörig till någon som precis insjuknat. En sajt för dig som är ung och lever nära någon som mår psykiskt dåligt.


För alla med erfarenhet av depression eller bipolär sjukdom, egen och som närstående. Jag har själv haft psykisk sjukdom och dessutom varit anhörig till psykisk ohälsa av olika slag, och vet hur svårt det kan vara. Evah Åberg, 2 har själv erfarenheter av psykisk ohälsa – och delar med sig av råd till anhöriga på sin blogg. Ensam är inte alltid stark och för att bli frisk är det viktigt att ha stöd och få förståelse från sina nära och kära, säger hon. Om en närstående precis har drabbats av en psykos är det viktigt att du snabbt söker dig till en psykiatrisk mottagning.


Samtal med anhöriga till psykiskt sjuka 2. Om personen inte vill ha hjälp finns det möjlighet för hembesök. Som medlem kan du själv ställa frågor och få svar av andra medlemmar som är intresserade av psykologi. Med anhöriga i den här studien menas den närmsta familjen, alltså föräldrar, barn och syskon. Som närstående till någon som har en psykossjukdom kan du vara ett stort stöd för den som är sjuk. Att vara närstående till någon som har en psykossjukdom.


Det kan vara jobbigt och svårt, och kan ibland innebära ett stort ansvar. För att orka i längden är det viktigt att du tar hand om dig själv och får stöd och avlastning. Bokförlaget Forum Vara anhörig : Bok för anhöriga till psykiskt sjuka Det finns oändliga mängder kunskap, också hos behandlare och ansvariga myndigheter, om hur viktigt det är att lyssna till de anhöriga. Under respektive rubrik hittar du riktat stöd till dig som anhörig utifrån vilken situation din närstående eller du befinner dig i.

Jag är anhörig till någon med. Mycket blir annorlunda. Att leva nära inpå en människa som mår psykiskt dåligt kan vara svårt att hantera. Som vän, anhörig eller arbetskamrat är det nästan omöjligt att inte på något sätt drabbas av det en närstående person går igenom.


Och det kan vara svårt att hjälpa till och vara ett stöd när någon hamnat i någon form av kris. Uppmuntra till att göra roliga saker. Det ger den som mår psykiskt dåligt möjligheten att tänka på något annat.


Hjälp till att bena ut problemen. När man mår psykiskt dåligt är det lätt att se alla problem hopa sig.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения