среда, 12 октября 2016 г.

Riksbryggan

Riksbyggen är en av landets största fastighetsförvaltare, vi skapar attraktiva och hållbara boenden för alla. Riksbryggan arbetar med barn vars föräldrar är föremål för kriminalvård. Dessa barn har länge varit en osynlig grupp i vårt samhälle. Brygganföreningar finns bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Nyköping och Örebro.


Jag har det väl förspänt, jag kan tala för mig och har ändå en familj. Men de som inte har det, hur går det för dem? Nödbrottslighet är sådan brottslighet som kommer av svåra sociala förhållanden som tvingar folk att stjäla för att överleva. Bryggan är en mötesplats som erbjuder olika aktiviteter för barn och ungdom samtidigt som de ger föräldrastöd. Bryggan finns på sju platser i landet: Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Norrköping, Karlstad och Borås.


Charlotte trodde att hon visste allt om sin mamma. Men mamman bar på en hemlighet. För snart tre år sedan dömdes hon till sju års fängelse för grovt. Barnombudsmannen har länge uppmanat kriminalvården att föra statistik över antalet barn som har en frihetsberövad förälder.


Här hittar du ledamotens uppdrag och material som ledamoten medverkat till. Tanken var go att hjälpa barn vars föräldrar sitter i fängelse. Men eftersom nästan ingen har velat ge bidrag är risken stor att projektet Bryggan. För ett år sedan var vi nedläggningshotade, utan pengar, personal och verksamhet, säger Anders. Detta statsbidrag användes till besöksverksamheter och organi­ seringen med lekmannaövervakare.


Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare får drygt miljoner kronor och Kris, Kriminellas revansch i samhället får miljoner kronor. Medicine doktor Gunilla Ringbäck Weitoft, EpC, Socialstyrelsen har inom ramen för arbetsgruppens arbete påbörjat en longitudinell studie. Klicka för att se andra data om denna sida.


Enligt dem är det åtta till tio tusen barn som varje dag har sin ena eller båda sina föräldrar på kriminalvårdsanstalt i Sverige. Barn som de menar tillhör de osynliggjorda i samhället. Vi försöker emellertid även att stödja föräldrarna på olika sätt t. RiksBryggan arbetar med barn vars föräldrar är eller har varit frihetsberövade.


Vi kommer gärna och informerar mer för er om vår verksamhet. Telefonnumret finns på vår hemsida och där kan ni även läsa mer om vår verksamhet. Kvinnofridslinjen Nationell stödtelefon för dig som upplevt hot och våld.


Gratis samtal som inte syns på telefonräkningen. Socionomer eller sjuksköterskor med erfarenhet av att möta människor i kris svarar. Det finns ett lugn i din röst som inte funnits tidigare. Där kan du hitta mail, telefonnummer och adress till samtliga lokalföreningar i Sverige.


Har en dotter på år vars pappa sitter i fängelse. Jag vet inte riktigt hur mkt man ska berätta för henne. Anna Karin Hildingson Boqvist är utbildad jurist och har en juristexamen från Uppsala Universitet. Det är en förening som hjälper och stödjer barn som har föräldrar som sitter i fängelse.


Efter programet chattade Cimon och Niina med tittarna.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения