среда, 12 октября 2016 г.

Posturala muskler hållningsmuskler

När de posturala musklerna gör hållningsarbetet kommer du att kunna stå upp, avslappnad i de stora ytliga musklerna , med en bibehållen god hållning. NÄR VÅR POSTURALA MUSKULATUR INTE FUNGERAR. Med en icke fungerande postural muskulatur kommer kroppens andra muskler att försöka kompensera för det bristfälliga eller uteblivna arbetet.


Det är de muskler som håller oss upprätt när vi går och därför också muskler som försvagas mest av en inaktiv och stillasittande livsstil. Kroppens posturala muskler. Utan dessa skulle vi kräla omkring på golvet.

De posturala musklerna jobbar mestadels statiskt och korrigerar hållningen genom små dynamiska kontraktioner. Vill du få tillgång till hela artikeln? Det handlar om våra posturala muskler. Det vill säga våra hållningsmuskler , de djupa musklerna som håller oss upprätta.


Alltså inte de muskler som vi oftast har spänningar i för att de jobbar för mycket. Man kan behöver komma tillrätta med fotproblematiken innan man fortsätter med ett annat problem. Idag pratar vi alltså postural terapi eller postural träning, och Optimum-metoden.


Du får lära dig hur du botar värk som du inte trodde du kunde bli frisk från, blir rörligare, presterar bättre som idrottare, och mycket mer. Vi pratar hållning, värk, rörlighet och träning.

Postural kontroll omfattar nervsystemets förmåga till reglering av kroppens orientering och stabilitet. Postural orientering betecknar förhållandena mellan olika kroppssegment och till det omgivande rummet, vilka är viktiga för att kunna uppnå en god kroppshållning. Jag började med Optimumträning efter att ha fått en väldig smärta i ryggen.


Jag märkte direkt att terapeuterna hade en otrolig kunskap om kroppen. Jag kopplade på muskler som jag inte visste fanns och jag kände mig väldigt lätt och stark i kroppen. Och kanske det viktigaste, jag har inte ont i ryggen längre! Gamnacke bidrar till en ökad belastning på erector spinae.


Den ökade belastningen på erector spinae gr att det blir en muskulär obalans mellan dessa muskler och våra djupa posturala muskler , i detta fall rhomboideusmuskulaturen och ilipsoas. Tanken med Postural träning är att återställa kroppen i sin naturliga balans, där våra djupt liggande hållningsmuskler gör att dom ytligare rörelsemusklerna slappnar av och kan göra det dom är designade för, nämligen rörelse, och den posturala muskulaturen gör sitt jobb som hållningsmuskler. Den bärande tanken i den posturala yogan är att du steg för steg ska förbättra din hållning genom ökad kroppsmedvetenhet och rörelsekontroll.


Du kommer att få bättre kontakt med dina djupa, stabiliserande muskler och dina viktbärande leder kommer efter hand att hamna i mer gynnsamma positioner. Posturala muskler jobbar mestadels statiskt och korrigerar hållningen genom små dynamiska kontraktioner! Deras funktion är att hålla kroppen upprätt och motverka tyngdkraften! B) hållningsmuskler , t. B) ostadighet och yrsel vid stående, utan samtidig vestibulär störning.


Tillsammans med de posturala musklerna aktiverar marklyft även (såvida man inte har en dysfunktion i dem) de bålstabiliserande musklerna (m. transversus abdominis med flera) och de stora starka mobiliserande musklerna. Genom att ha med marklyft i sitt träningsschema har man en övning som ger en grunden och styrkan i kroppen. Att föda barn är en stor fysisk och mental påfrestning och om du kan och orkar så gör du kroppen en stor tjänst genom att träna igenom musklerna och hjärtat så att du har en bra grund inför dagen D. För att inte tala om hur det kommer att underlätta själva graviditeten OCH tiden efter förlossningen då du har ett litet barn att.

Då slipper vi spänningar och använder det som kallas postural muskulatur. Det finns mycket som påverkar vår hållning. Dålig muskelbalans, svaga muskler , stela muskler , trötthet, depression, ålder, benskörhet och en hel del annat. Hur har du det med hållningen?


Tänker du på hur du sitter, står och går. Muskeln brukar även kallas kappmuskeln för att den så att säga håller upp kappan. Den är en förhållandevis stark muskel som som tar hand om axelns positionering uppåt, bakåt och även snett ner bakåt. När musklerna spänns ökar rörligheten i armarna och kappmuskeln gör så att vi kan lyfta armarna ovanför huvudet. Det är nämligen direkt olämpligt att stretcha en muskel som är svag och spänd.


När en muskel är svag försöker den skydda sig själv genom att dra ihop sig. Om du försöker stretcha en sådan muskel leder det till motsatt effekt, kroppens naturliga skyddsmekanismer kommer att få den att bli ännu tightare. Vid stramhet i främst trapezius kan man även få en spänningshuvudvärk då muskeln fäster vid skallbasen, vilket kan bero på triggerpunkter i muskeln.


När de arbetar alstras dessutom värme som hjälper till att hålla temperaturen i kroppen på rätt nivå. Musklerna har som funktion att skapa rörelse. Vi har cirka 6muskler , de flesta sitter i ansiktet, som vi kan styra med viljan i kroppen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения