пятница, 24 февраля 2017 г.

Äta i barcelona

Med Ving kan du välja mellan över spännande storstäder. Välj själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Hitta billigaste resan här. Cultuur proeven in wereldsteden, de leukste stedentrips boek je bij KRAS!


Äta i barcelona

Boka Aetas och spara upp till med Agoda! Exempelvis kan man få en gyros (grekisk kebab) för runt Euro i en grill på något gatuhörn, eller så kan man spendera hundratals Euro på den finaste maten. Absolut, i krisens tecken har innekrogarna infört självservering, och tar man sig in på bakgator går priset alltid ner. Slink in och ät dig mätt för bara femtio kronor! Herregud det lär ju vara varmt i slutet av Maj i Barca, gud vad skönt det ska bli.


MEN, nu sitter jag som det planeringsfreak jag är och planerar vart vi ska äta typ varje måltid. Vi kommer inte äta frukost på hotellet utan det ska vi göra ute. Det nya kan bli väl dyrt, men många av de kända kockarnas lärlingar har nu öppnat egna restauranger med lägre prisnivå.


Äta i barcelona

Det gamla är generellt sett mer prisvärt, även om de klassiska krogarna vet hur de ska ta betalt. Middag serveras inte före kl 21. Här är restaurangutbudet enormt och det finns matställen för varje smak och plånbok. God och vällagad mat, bra och ambitiöst tillredd gintonic.


Tyvärr tog det nästan två timmar innan vi fick bord (vi började äta vid 23) men gott var det. Och visst, den strama inredningen har inte mycket gemensamt med den genomsnittliga dim sum-krogen. Tips på bra hotell, restauranger, shopping, muséer, sevärdheter och annat som är bra att ha koll på när man åker på en. Kvarteret, som till för bara ett par år sedan var något av kulturell ödemark, hyser nu ett makalöst antal brunchställen och tapashak samt tre krogar med Michelinstjärnor.


Barcelona - Seat24: Barcelona är mat och dryck. Det samma gäller restaurangutbudet – det finns alla de vanliga västerländska snabbmatsställena (Burger King, McDonalds och liknande) och även billiga kebabställen som säljer kebab och gyros. Många människor tror att äta vegetariskt och vegan är synonymt med att äta lite, men det är inte verkligheten! Men den har också kulturen, arkitekturen, butikerna, musiken och fotbollen.


Lägg sedan till sköna stränder, gröna parker, hemliga oaser och inte minst solskenet och den behagiga temperaturen. Beror väl helt på vad man ska äta , och framförallt var man befinner sig. Håll dig borta från La Rambla t. Det finns ju ofta Menu del dia som som serveras till lunch i form av förrätt, huvudrätt, efterrätt. Can Vador är ett mysigt rum inspirerat av de gamla katalanska stekhusen som erbjuder katalanskt mat som är specialiserat kött. De erbjuder en klassisk meny med calçots grillat kött och den typiska katalanska efterrätten, crema catalana.


Äta i barcelona

Jag delar gärna med mig av mina favoritställen i världens bästa stad! Du hittar dem på kartan nedanför, givetvis med en egen liten tillhörande story. Har du en gång rest hit så återvänder du gärna. Ett bra tips är att köpa biljett till hop on-hop off-bussarna. Priser från euro till euro.


Tillägg för tequeños (ostpinnar) och måltidsdryck (hemgjord passionsfruktsaft). Om man tycker man fått för lite att äta begär man en ”racion”. Det är en rätt som består av skivor av knaprigt bröd som doppats i tomatsås och olivolja.


Oftast får man också ett fat med oliver som tilltugg under tiden man sitter och studerar menyn.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения