четверг, 9 февраля 2017 г.

Jämställdhet i sverige statistik

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Detta och mycket mer kan du läsa i ”På tal om kvinnor och män. Här hittar du fickboken ”På tal om kvinnor och män – lathund om jämställdhet ”, viss regional jämställdhetsstatistik och statistik som bland annat kan användas för att följa upp jämställdhetspolitikens delmål nedan.


Jämställdhet och statistik. Kvinnor och män ska vara synliga i statistiken För att detta ska vara möjligt måste statistiken vara uppdelad efter kön.

Regeringen har beslutat att det ska finnas officiell statistik om jämställdhet. Målet är att all statistik som relaterar till individer ska vara insamla analyserad och presenterad. Kvalitativ jämställdhet syftar till att värdera både kvinnors och mäns värderingar, kunskaper och erfarenheter lika högt. JämO för ingen egen statistik.


Den går att ladda ned på SCB:s webbplats. När också första linjens chefer tas med i statistiken är skillnaden mellan andelen kvinnor i chefspo e sition och andelen anställda kvinnor totalt i princip utraderad. Här har vi samlat en del av våra statistiska rapporter samt värdefulla länkar för att ta del av mer statistik.


Om du söker efter statistik som inte finns på denna sida, har vi även en del statistik i våra FoU-rapporter.

Det innebär att jämställdhet är avgörande för regeringens prioriteringar – i beslut och tilldelning av resurser. Ta del av varje statsråds arbete för att öka jämställdheten. Sverige har världens första feministiska regering. Varför är ni så arga för? Vi lever ju i ett modernt samhälle, tjejerna har det minst lika bra som killarna!


Och kvinnor slåss faktiskt också. Här är lite hjälp på vägen. Inkomstskillnaderna har ökat i de flesta av Sveriges kommuner och i genomsnitt har kvinnor nu procent lägre inkomst än män. Ratsit har rankat Sveriges 2kommuner utifrån inkomstskillnad mellan män och kvi.


Men mycket återstår innan kvinnor och män verkligen har samma rättigheter. Det är inga åsikter – bara fakta. JämO övervakar inte jämställdhetsfakta och statistik i andra länder.


Tack för din anmälan, utskick kommer inom kort! Jag som tjej upplever att detta inte efterlevs på det sättet som jag skulle önska, nämligen att kvinnor och män behandlas lika i Sverige. Allt för ofta döms man och behandlas utifrån vilket kön man har.


När årets ranking presenterades var barn-, äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér inbjuden för att berätta om den svenska vägen till att kunna erbjuda flickor och pojkar och kvinnor och män EU:s mest jämställda möjligheter.

Till detta ska läggas värdet av infrastruktur som vägar, broar, järnvägar, hamnar, flygplatser m. Tillsammans utgör den byggda miljön ungefär hälften av nationalförmögenheten. Vi har statistik för över 1olika indikatorer, indelade efter kategori i menyn till vänster på sidan. Skogsstyrelsen samlar bl. Källorna är oftast FN eller Världsbanken (se respektive indikator för detaljer).


Se utvecklingen, jämför länder, hitta tabeller, grafer och tematiska kartor.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения