пятница, 24 февраля 2017 г.

Vad är ett möte

Tio goda råd och tips för ett lyckat och uppskattat möte. Syfte Varför ska du ha mötet ? På vilket sätt bidrar mötet till att driva verksamheten framåt? Mål Tydligt mål med mötet.


Vad är det du vill ska ha hända när mötet är över?

Bjud in rätt deltagare Om du inte vet vad du vill uppnå med mötet. Därför är det viktigt att tydliggöra vad som gäller på just det här mötet. Och vilka regler har ni när det gäller mat, dryck, dator, mobil o. Ett möte är ett tillfälle när två eller fler människor träffas för att diskutera något. En energiladdad situation där många viljor måste samsas.


Ett möte ska alltid utgå ifrån organisationens behov av fakta, information och stöd. Ett inlägg är vad man håller när man begärt ordet och fått det.

Goda råd för lyckade möten. En förutsättning för ett bra möte är att man vet varför man träffas. Om du ska leda ett möte , se till att du vet varför du har mötet och vad du vill uppnå.


Berätta också detta i inledningen och ange även detta när du bjuder in till mötet. Mötesdeltagarna mäter sin status och identitet och är ett slags mikrokosmos av organisationen du arbetar i. Här visar man vilken plats man har, vem som är överordnad och vem som är underordna vem som får ta plats och vem som får säga vad. Det är ytterst sällan som du får en banbrytande idé eller en förlösande tanke just här.


Har vi inte alla en dold agenda nånstans? Förväntningar och förhoppningar? Inflytande och pengar att tjäna? Vad är förutsättningarna egentligen för ett förutsättningslöst möte ? Inte ens vet riktigt vad förutsättningslöst betyder. Kan ju vara en hint om att det hela är en smula höljt i dimma.


Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.

På detta möte är det också lämpligt att välja vem som ska teckna föreningens firma. Ofta är det kassören och ordförande som är firmatecknare. Protokollet från det konstituerande mötet ska sedan skrivas och justeras. Efter det, skrivs ett protokollsutdrag där paragrafen om vem eller vilka som tecknar föreningens firma ska framgå.


Justeringsman, protokolljusterare, justeringsperson eller justerare kallas den som efter ett möte fastställer, godkänner, ett mötesprotokoll, dvs. Ett protokoll har större bevisvärde efter att det justerats. Den vanligaste termen för denna funktion är justeringsman. Ett projektmöte, ett affärsmöte, ett planeringsmöte – kreativa resultat kan komma ur olika typer av sammankomster.


Alla möten bör vara bra möten – kreativa möten utgör en högre ambition. Att ta fram något nytt, som inte existerade före mötet , är speciellt. Planen ger en helhetsbild för dig, dina närstående och berörd personal.


SIP pekar ut vem som ansvarar för vad , vilken hjälp du behöver, vem som är huvudansvarig och vilka kontaktpersoner som finns så att du känner dig trygg. Flera kan bjudas in till möte. Arbetet börjar med att man har ett så kallat SIP- möte. I vården är en bibehållen respekt för människan en viktig del. Sjuksköterskan spelar här en central roll i relationen till patienterna genom sin omvårdnad.


Att boka ett möte med någon, ta upp dennes tid och sedan inte komma förberedd skapar inte ett bra första intryck. Idag förväntas du både ha läst på om företaget och personen i sig. Att börja med ett fråga om ”Berätta vad ni gör” ger bara ett drygt intryck. Det visar att du inte ens brytt dig om att läsa på kundens hemsida. Poddradio om Bättre möten i praktiken (min) Lyssna på när forskarna Fredrik Molin och Birgitta Södergren berättar om verktyget Bättre möten och hur det används i praktiken.


I podden berörs även vad du själv som ledare och medarbetare kan göra för att skapa bättre dialog under ett möte. Doodle är det enklaste sättet att boka möten med kunder, kollegor eller vänner. Hitta den lämpligaste tiden för personliga möten eller teammöten med vårt.


För att skapa ökad möjlighet för fler att känna sig delaktiga och få inflytande över mötet läs under rubriken Inkluderande möten.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения