понедельник, 20 февраля 2017 г.

Sköldpaddor ålder

Det finns flera arter av sköldpaddor kan bli mer än 1år gamla Äldste sköldpadda : En av de äldsta upptäckta sköldpaddorna var en jätte sköldpadda (en havssköldpadda), som uppskattades till cirka år gammal när den blev fångad. Havssköldpaddor kan lägga hundratals ägg per säsong. Dock överlever bara ungefär en per tusen havssköldpaddor till vuxen ålder. När äggen väl kläcks är det dags för de små sköldpaddorna att raskt ta sig ner till havet och vidare ut till öppet hav för att söka föda och skydd.


Små sköldpaddor tenderar att simma mer än större sköldpaddor , och de mycket stora arterna, såsom alligatorsnappsköldpadda, simmar knappt alls, utan föredrar att gå längs botten av floden eller sjön.

Förutom simfötter har sköldpaddor väldigt långa klor, som används för att hjälpa dem att klättra. Med hjälp av harpunspetsar som hittats i valkroppar blev det känt att några grönlandsvalar kan nå en ålder av mer än 2år. Bland däggdjuren blir valarna äldst.


Den äldsta kända fågeln är en grå jako, som i fångenskap har blivit år. Många anser dock att de kan bli upp till år. De ungar bland de riktigt stora sköldpaddsarterna som når vuxenstadiet har emellertid tack vare skalet endast få fiender och därmed möjlighet till ett långt liv.


Till kräsna sköldpaddor kan man även använda sig av speciellt frestande mat, t ex levande foder (fisk), kraftigt luktande mat (t ex torrfoder uppblötta i tonfiskspad), eller mat i klara färger, t ex sötpotatis, morot, fruktbitar.

OBS så snart som möjligt ska du försöka lära sköldpaddan att äta en nyttig utfodring enligt ovan! Grekiska landsköldpaddor är små till medelstora sköldpaddor som finns i södra Europa. Unga djur, och några vuxna, har svart- och gulmönstrade ryggsköldar, även om färgen kan blekna med åldern till en mindre tydlig grå, eller halmgul färg.


Till exempel kan införda predatorer, som råttor och katter, döda unga sköldpaddor eller förstöra ägg. Vissa införda tamdjur, som getter, har också ökat konkurrensen om födan. Historiskt har även jakt varit ett hot mot sköldpaddorna , bland annat dödades de för sitt kött av sjömän som besökte Galapagosöarna.


Denna sköldpadda är mycket populär och odlas idag i stor skala som sällskapsdjur. Vattensköldpaddor lever huvudsakligen i vatten, men behöver möjlighet att gå upp på land för sola. STORLEK Hanar 8-cm. Självklart har ålder också att göra med hur sköldpaddan tas om hand. Och tyvärr säljs många sköldpaddor till ägare som inte förstått hur mycket skötsel en sköldpadda kräver.


Det i särklass största och vanligaste hotet mot sköldpaddan är faktiskt misskötsel på grund av okunskap. Många inser inte hur stora vattensköldpaddor kan bli. Alla sköldpaddor har möjlighet att leva i många årtionden om de sköts på rätt sätt.


Vissa arter kan lätt föröka sig i fångenskap.

Sköldpaddor blir vanligen könsmogna vid 5-års ålder. Det är inte alltid det fungerar att ha två eller flera sköldpaddor i samma utrymme. Djur i fångenskap har också en tendens att bli större än djur i naturen, eftersom de får en bättre kost. Båda de nämnda arterna kan väga upp emot 3kilo. Den just nu mest kända individen är en aldabrasköldpadda.


Har nyss tagit emot en ny sköldpadda som behövde ett nytt hem. Tyvärr har jag ingen information om åldern på denna paddan, vilket jag gärna skulle vilja ha. Att den är vuxen är jag i praktiken säker på men inte mycket mer. Kan man på något sätt se hur gammal en sköldpadda är genom att kolla på ut. Manliga sköldpaddorna kläcks från de svalare ägg som är längst ned i hålet.


Dessa små baby sköldpaddorna till ytan gräva sig och sedan simma till havet. Det finns många fåglar, krabbor och djur som väntar på att avnjuta dem som de tar sig tillbaka till havet. Tyvärr, bara procent av alla barn sköldpaddorna når vuxen ålder.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения