четверг, 7 июня 2018 г.

Beteendevetare komplettera till socionom

Beteendevetare komplettera till socionom

Browse Top Search Now. Explore Trending Suggestions Discover The Best. Search Smart - Find Or Till Compare. Utbildningen till socionom är på 1/år och leder fram till en yrkesexamen (socionomexamen) och med det menas att utbildningen är helt färdig, innehåIIer aIIa kurser som man måste Iäsa och det finns i princip inget man kan väIja att inrikta sig tiII inom utbiIdningen.


Trots att Sverige godkände barnkonventionen för över år sedan får barn som har kontakt med myndigheter och kommuner fortfarande inte påverka beslut och åtgärder som rör dem. Nu ska det bli ändring på det. Regeringen vill göra barnkonventionen till lag och planerar för att kunskapslyft i hela landet. Socionom är en examensbeteckning för dem som tagit examen efter att ha läst socionomprogrammet på universitet och högskola.


Så du måste alltså gå programmet, det räcker inte att komplettera med enstaka kurser. En socionom är ingen beteendevetare och en beteendevetare är ingen socionom. Vissa socionomer kallar sig för beteedevetare vilket är fel för båda utbildningarna skiljer sig åt men eftersom socionomer kan kalla sig för beteendevetare så kan väl beteendevetare också kallas sig för socinomer krasst sett. Därför funderar jag nu på att istället läsa till socionom och om de jag kurser jag redan läst kan komplettera vissa kurser i progremmet eller om jag behöver läsa hela år?


Eftersom man inte får studiemedel längre än år vet jag inte om jag istället bör fullfölja min beteendevetarutbildning istället och hoppas på att få jobb. Kompletterande socionomutbildning för personer med utländsk examen, högskolepoäng. Vill du bli socionom och har studerat vid ett utländskt lärosäte, har en fil. Det går inte att komplettera en kandidatexamen i ett annat ämne med kurser för att erhålla en socionomexamen vid Stockholms universitet då socionomprogrammet har en bunden studiegång och kurserna inom programmet inte ges som fristående kurser.


Du får ansöka till programmet och börja från början, om du vill bli Socionom. Andra kompetenser behöver kompelettera, tex beteendevetare som har ingen/mycket lite juridik som är ett måste att både förstå och kunna tillämpa som skolkurator. Att det kan variera beror nog oftast på utbud/efterfrågan. Jag har inte behövt komplettera och jag är en av fyra kuratorer i länet som inte är socionom. Arbetsuppgiften kan bestå i att ansvara för utredningar, undersökningar, behandlingsinsatser och kompetensutveckling.


Beteendevetare komplettera till socionom

Som beteendevetaren arbetar du nära de områden som socionomer , personalvetare och samhällsvetare jobbar med. En beteendevetenskaplig utbildning på grundnivå tar tre år för att få kandidatexamen. Om det skulle visa sig att det var många som behövde komplettera samma saker tänkte också skapa en helt ny kurs till dem.


Men det visade sig vara mycket mer komplicerat än vad vi hade trott, säger Johan Kostela som är chef för avdelningen samhälle och välfärd på Högskolan Dalarna.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения