пятница, 29 июня 2018 г.

Ränndal montering

Re: Hur göra ränndal på vinkeltak. En viktig skillnad är att vi har råspont på taket. Ränndal Wijo Ränndalsplåt från Wijo är tillverkad av varmförzinkad stålplåt med ett ytskikt av helt PVC-fri high-built polyester.


Plåten är svensktillverkad och klarar det tuffa skandinaviska klimatet. Montering Symbolförteckning finns längst bak Spika med varmförzinkad pappspik, minst 25x25. Om inte annat anges spikar man i sicksack-mönster enligt måtten i bilden.

Dold spikning och dold klam - ring förutsätter läktning eller täckn - ing i samband med att man mon - terar underlagsduk. Beslag för montering i takvinkel. EndErs tak snösäkra ränndalar utförandE av ränndal Ränndalar är känsliga delar av takkonstruktionen och skall utföras omsorgsfullt. Pannorna skall kapas i raka linjer och spolas rena från damm omgående.


Använd halvpannor så alla passbitar blir minst en halv pannas bredd. Fofplcrfio och börläkfsfäsfe används vid montering av ioksökerheisutrustníng. Rulla ut en längd pâ nockplankan, spika eller häfta.


Tips vid montage av ränndal till Estellefalstak. Det är viktigt att du före monteringen lagrar plåten torrt och väl ventilerat så att det inte tränger in fukt mellan plåtarna.

Stillastående vatten mellan lackerad och förzinkad plåt kan efter en tid förorsaka s. Detta gäller vid förvaring av all förzinkad plåt. TRANPORT, FÖRVARING OCH HANTERING Plannja Trend levereras i ett speciellt utformat emballage, låt plåtarna ligga i detta tills de ska monteras. Kom ihåg att långa plåtar inte får lyftas i ändarna, bästa sättet är att bära dem i klickfalsen. Montering För att hjälpa dig att på bästa sätt montera vårt takavvattningssystem så har vi tagit fram en film som visar hur du monterar varje detalj i systemet.


TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon. Det finns ingen mjukvara att ladda ner för den aktuella produkten. Placera takkupans ränndal och se till att nederkanten viks om kupans fotplåt och ovankanten viks om nocken.


Fäst infästnings­ plåtar enligt samma princip som beskri­ vits i avsnittet om ränndalar. Se till att få överlapp på plåten längst ner vid takkupan. Montering från utsida takstol (ovanifrån) Vindavledarens monteras med vikningen uppåt, i övrigt princip lika ovan. Montering vid tunna underlagstak För att säkerställa luftspalten om min mm då man använder tunna underlagstak kan man häfta fast en regel 25xmm på vindavledarens översida innan man monterar den.


I den allra översta raden delas pannorna för att anpassas till det aktuella takfallets längd. Kontrollera att sidoöverläggen faller i varandra på avsett vis (pannor ska tillsammans täcka 6cm). Genom att fortsätta att surfa på den här webbplatsen godkänner du vår användning av.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Avslutning av taktäckning med rörelsemån mot försänkt ränndal.

Försänkt ränndal enligt Rheinzink Sverige Figur 8:16. Exempel på utförande vid titanzinkplåt.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения