четверг, 28 июня 2018 г.

Makromolekyl

Makromolekyl

En makromolekyl är en stor molekyl. Ordet används mest för att skilja mellan små molekyler, som vatten och etanol, och de stora molekylerna inom biokemin, som kan vara tusentals gånger större. Mest kända, och som förekommer ofta i korsor är DNA och RNA som är makromolekyler av socker och kvävebaser. Det finns fyra typer av makromolekyler: kolhydrater, lipider, proteiner och nukleinsyror. Lös korsor hitta ord med liknande eller samma betydelse.


I användning, kan molekylen också avser aggregat av flera makromolekyler, med produktion i huvudsak super-makromolekyler. Dessa makromolekyler hålls ihop inte av kemisk bindning, utan snarare genom intermolecular styrkor. Korrekt, skulle man hänvisa till dessa kombinationer som makromolekyl komplex, och till olika delar som subenheter. Definition från Wiktionary, den fria ordlistan.


Hoppa till navigering Hoppa till sök. Böjningar av makromolekyl Singular. Den stora majoriteten av inhemska publicera böcker, tillsammans med den myndighet i Encyclopedia of China, inklusive definition av polymeren inte är fullständig.


Makromolekyl

International Union of Pure and Applied Chemistry, International Union of Pure and Applied Chemistry Association) IUPAC kommer makromolekyler ( makromolekyl ) och polymer. Korsord och Alfapetfantaster! Här får du hjälp direkt i Sveriges största korsordslexikon!


Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Nukleinsyra, makromolekyl som består av en eller flera polymerkedjor av nukleotider. Nukleinsyror bildar en hydrofil ryggra med fosfater och kolhydrater, till där kvävebaser kan binda, vilket bildar en hydrofob sida av molekylen. Nukleoti består av tre delar: en kvävebas, en kolhydrat och minst en fosfatgrupp (endast en i DNA).


Atommassenhet (u, unified atomic mass unit) är den måttenhet som används för att ange atomers och elementarpartiklars massa. Schematisk bild av proteinet hemoglobin. Inga kategorier för denna artikel än. För dig med ögon- och öro-besvär som vaxpropp, simmaröra och torra ögon hittar du på Apoteket receptfria läkemedel - få hjälp med besvär som vaxproppar.


Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. Att den svenska kolonin på samma sätt som andra kolonier var ett. Rapportera ett fel eller föreslå en förbättring. Forumdiskussioner med ord(en) makromolekyl i titeln: Inga titlar med ord(en) makromolekyl.


Eit makromolekyl er eit molekyl med høg molekylvekt. Polymerar er ofte makromolekyl. Protein og nukleinsyrer er makromolekyl. Makromolekyl består av mange atom. Vet du vad det kan vara?


Gör oss och alla andra som letar en tjänst och skriv in lösningen nedanför, stort tack på förhand! Synonymer är ett gratislexikon på nätet. Hitta information och översättning här!


Makromolekyl

Gennemse milions ord og sætninger på alle sprog.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения