вторник, 5 июня 2018 г.

Borra i tak hyresrätt

Beställ via telefon, mail eller på webben innan 15. Gör fynd av kvalitetsprodukter. Fri frakt på fynd från 500kr! Vi har massor av positiva omdömen. Se vad våra kunder tycker om oss!


Vill du ha vår katalog hemskickad?

Vi bevakar och visar utbudet av lediga lägenheter från kommunala och privata hyresvärdar. Vi uppdaterar dagligen utbudet av första- och andrahandskontrakt i ditt bostadsområde. Vi samlar alla hyresannonser - även de från privata hyresvärdar utan kö.


Vi hjälper före, under och efter flytten. Upp till rabatt i Tahiti. Missa inte chansen, boka nu! Ska du borra i betong?


Den här artikeln ger dig steg för steg instruktioner och förklarande fotografier när du vill borra i betongväggar.

Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen. På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor, väggklockor etcetera på väggen. Renovering av din hyresrätt – här är allt du behöver veta.


Kan man säga nej till en ombyggnation, får värden höja hyran hur som helst, och hur mycket får man renovera själv? Hyresgästföreningens jurist Susanna Skogsberg reder ut de vanligaste frågorna kring renovering. Hyra ut, måla om, borra hål - vad får man egentligen göra i och med sin lägenhet? Juristerna reder ut vad som gäller för hyresrätter respektive.


När du vill skruva upp något i taket , t ex en lampkrok, får borrhålet vara max mm djupt, alltså cm. Ett för djupt borrhål kan orsaka stor skada, inte bara i din lägenhet utan även i dina grannars. Att borra hål för att sätta upp lampor brukar oftast inte heller spela så stor roll.


Men däremot rekommenderar hyresvärdar oftast att man kan skaffa en tavelhylla och sätta tavlorna på. Då går det bara åt hål, men man får plats med många bilder på. Om du bor i en hyresrätt får du inte borra eller göra andra hål i badrummets väggar, golv eller tak. Du får inte heller kakla eller måla om i badrummet själv utan tillstånd från din hyresvärd. Men en hilti behövs inte och är förmodligen alldeles för dyr för att en normalt funtad person ska köpa den.


Du kan säkert hyra en nånstans. Köp en billig variant typ BD eller nåt.

Ta en kort ögla, sätt den i takkroken, för igenom en bit av skaftet så står den andra delen rakt ut snett längs taket , taket blir alltså motvikten. Så svårt det blev att förklara, men principen är busenkel, se bara till att öglan inte blir för lång, ju kortare ögla desto närmre taket går stången. Vidare så behöver man inte borra särskilt djupt för att dra i en plugg (inte djupare än pluggen) och på det djupet skall det normalt inte finnas vattenrör ö. Det spänner mot taket. Valvet brukar vara ungefär 30cm eller tjockare och rören ligger troligen i rännor i golvet ovanför än i taket våningen under. Våra ledord är effektivitet, professionalitet och högklassig service.


Tänkte borra upp lite gardinstänger i taket , som jag sett att de gjort på IKEA, och så har jag köpt transparenta gardiner i knalliga färger. Jo, det är så att jag undrar om man som hyresgäst får borra själv i taket , när man alltså bor i en hyresrätt. Detta skall alltså borras upp kring sängen, så det blir någon form av. Nej man brukar inte få borra själv i våtutrymmen i hyresrätter men de brukar sällan vara problem att få dit en vaktmästare som borrar. It makes so beautiful color combination inspired from this image.


Hyresrätt är en upplåtelseform av en bostad där den boende själv inte äger bostaden. Den boende (hyresgästen) hyr istället den av dess ägare (hyresvärden). Hyresvärden kan även vara en person som i sin tur har hyrt bostaden av ägaren. I dessa situationer brukar man säga att den boende hyr bostaden i ”andra hand”.


Jag tänkte sätta upp en ny lampkrok i vårat vardagsrum. Den nya kroken innebär att jag kommer behöva borra ett cirka 45mm djupt hål i betongen i taket. Grannen ovanför har sitt vardagsrum rakt ovanför vårat.


Finns det risk att eventuellt stöta på ett vattenrör vid detta djup? Tänkte på om varmvattnet till elementen dras i golvet? Täta noga med silikon om du borrar i badrumsväggarna för att sätta upp något. Har du plastmatta – kolla att den är hel, sitter fast och inte har missfärgats. Svag punkt i badrummet.


Tänk på det här: – Rensa regelbundet. Vattnet ska rinna ner snabbt. Många gånger borrar man onödigt många hål när man flyttar in. Tänk noga efter innan du borrar och försök att måtta så noggrant som möjligt.


Så här spacklar du för ett hål. När tavlor, hyllor och vägglampor är nedtagna inför en flytt finns det spik- och borrhål kvar. Hålen ska spacklas igen för att besiktningen ska bli. Du får måla och tapetsera själv på egen bekostna förutsatt att det är fackmannamässigt utfört. Tak , fönster, foder, socklar, lister och element får endast målas vita.


Du får lov att i viss utsträckning borra hål i väggar och tak för. Men kontrollera gärna i förväg med hyres ­ värden eftersom du kan bli ersättningsskyldig om det görs på ett felaktigt sätt eller om det blir alltför många hål. I badrummet får du inte borra hål utan hyresvärdens godkännande.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения