среда, 20 июня 2018 г.

Fastighetsanställdas förbund uppsägningstid

Tveka inte att kontakta oss! I lagen om anställningsskyd LAS, finns regler om uppsägningstider för både dig som anställd och för arbetsgivaren. Dessa gäller oavsett om uppsägningen sker på grund av arbetsbrist eller på grund av personliga skäl. En tillsvidareanställd arbetstagare som säger upp sig själv har en månads uppsägningstid om inget annat avtalats.


Dessutom organiseras vissa andra yrken som fönsterputsare, städare och liknande. Tillsvidareanställningar Reglerna om uppsägning i lagen om anställningsskyd LAS, gäller främst tillsvidareanställningar. Tidsbegränsade anställningar. Där står vilka som omfattas samt allmän information.


Där går det också att hitta avtalet i sin helhet. Vid tillsvidareanställning är uppsägningstiden normalt minst en månad. Fastighetsanställdas Förbund har kollektivavtal som slutits med olika arbetsgivare. En allmän visstidsanställning börjar och slutar vid ett bestämt datum.


Fastighetsanställdas förbund uppsägningstid

Det finns ingen bestämd uppsägningstid för anställningsformen i lag, men huvudregeln är att anställningen inte går att avbryta i förväg om man inte har avtalat om annat. I vissa kollektivavtal finns bestämmelser om uppsägningstid vid allmän visstidsanställning. Ta reda på vilken uppsägningstid du har innan du säger upp dig.


Om du och din arbetsgivare inte har avtalat om någon uppsägningstid , gäller uppsägningstiden i det eventuella kollektivavtal du omfattas av. Om du inte omfattas av något kollektivavtal har du en månads uppsägningstid enligt lagen om anställningsskyd LAS. När det gäller uppsägningstid finns det inget enkelt svar som passar alla, det är kollektivavtalet som styr. Inom Kommunals avtalsområden varierar uppsägningstiden mellan en, två eller tre månader. Generellt sett är uppsägningstiden inom kommuner och landsting tre månader, men vissa grupper har en månads uppsägningstid.


Det beror på vilken anställningsform du har och vad som står i kollektivavtal eller lag. De kan också hjälpa dig att förhandla din lön och arbetar för att du ska ha en bra arbetsmiljö. Bakgrunden är att de två LO-facken, som ingår i 6F, kräver högre löneökningar än det märke som etablerats i årets avtalsrörelse. Om Handelsanställdas förbund. Byggnads är fackförbundet för alla som arbetar inom byggbranschen.


Som en av våra drygt hundratusen medlemmar kan du vara stark, stolt och trygg! Avtalet innebär löneökningar 6kronor vilket efter avräkningar motsvarar. Semester utgår vid fullt intjänande med betalda dagar. Vi är alla medlemmar som arbetar som del- och heltidsanställda. Vi är städare och fastighetsskötare anställda i entreprenadföretag och i egen regi.


Fastighetsanställdas förbund uppsägningstid

Anmärkning: Observera att sk förbehållsbelopp (beneficium,-besked) från Kronofogdemyndigheten i det län där arbetstagaren är bosatt måste inhämtas. Vi är fönsterputsare och Folkets Hus-personal. Om du omfattas av kollektivavtal, så gäller uppsägningstiderna som står i det. Vanligtvis kan du och din arbetsgivare i ditt anställningsavtal komma överens om en annan uppsägningstid än den som finns i kollektivavtalet, men uppsägningstiden från arbetsgivarens sida får inte vara kortare än den i kollektivavtalet.


Vanliga yrkesgrupper är till exempel fastighetsskötare, vaktmästare, lokalvårdare, elektriker och andra hantverkare, bland annat inom vvs. Förbundet har medlemmar främst inom bostadsföretag med yrken som städare, fastighetsskötare, kvartersvär elektriker och vvs-arbetare. Bo Kedjan AB, Hisings Backa angående lönefordran m. Domen kommer inte att refereras i publikationen Arbetsdomstolens domar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения