четверг, 14 июня 2018 г.

Film om värdegrund för barn

Det handlar om att vara kompisar, om att ha mod och visa empati. Till exempel kunskaper om hur demokrati fungerar. Skolans värdegrund (min).


Lära för : barn och elever utvecklar förmågor som behövs för att aktivt kunna medverka i demokratin. Farzad funderar och filosoferar tillsammans med barn över frågor som rör livet.

Om vänskap, orättvisa, döden, vad som är lögn eller sanning, om grupptryck och varför man är den man är. Stora som små frågor, men alla handlar de om vår värdegrund. Berätta för mig är en helt ny serie för år 4-6.


Ta hjälp av filmerna och handledningarna som presenteras i detta tema för att arbeta mot mobbning i skolan: Varför tror du att människor mobbar? Vad säger lagen om mobbning? Varför är det alltid fel att mobba någon?


Hur är man en bra kompis? I filmen får vi lära oss om huden, skelettet, våra muskler, matspjälkningssystemet, blodomloppet, lungorna och sist men inte minst vårt nervsystem och våra.

Med hjälp av perspektiven om , genom och för synliggörs hur kunskaper och värden hänger ihop. Ibland talas om ett värdegrundsuppdrag och ett kunskapsuppdrag i skolan men egentligen är uppdraget. Välkommen till Värdegrunden ! Utveckla dina elever i hur vi fungerar med varandra. Värdegrundens teman handlar om kamratskap och trygghet, social kompetens, hållbarhet, självkänsla och empati.


Lektionerna följer en pedagogisk modell som utgår från att lära om , för och genom. En episodisk dokumentärfilm om sexuellt våld mot barn och de människor som kämpar för att stoppa det. När ingen ser skildrar kommersiell sexuell exploatering av barn i alla dess former. Filmen skildrar kampen mot sexuellt våld genom berättelser av barnen , polisen och de organisationerna.


Andra världskriget biologi bok demokrati engelska film film i skolan franska fysik för pedagoger förskola förskoleklass genus geografi gymnasiet Hem- och Konsumentkunskap historia hållbar utveckling Idrott och Hälsa kemi konsumtion källkritik känslor matematik media miljö mobbing moderna språk musik. Se populära barnprogram och barnserier, tecknade program och klassiska barnprogram som Pippi Långstrump, Bolibompa, Labyrint och Greta gris. Genom att delta i Aktion Julklappen och arbeta med vårt skolmaterial blandas teori och praktik kring frågor om värdegrund , barns rättigheter samt solidaritet med svaga och utsatta. Undervisningen bör förbereda barnet för livet, utveckla respekt för mänskliga rättigheter och fostra i en anda av förståelse, fre tolerans och vänskap mellan folken. Artikel Barnet , som tillhör minoritetsgrupper eller ursprungsbefolkningar, har rätt till sitt språk, sin kultur och religion.


Vad är religion egentligen? Ida vill veta mer om Sveriges större religioner: kristendom, islam och judendom.

Jag skäms inte över att ha HIV” Planering till en kortfilm (av ”På tal om 6”) om hur det är att leva som hiv-positiv i Sverige idag. Norell Beach i sin bok. Litteraturtips Värdegrund. Handbok och filmer till stöd för handläggning.


Till handboken finns även filmer om socialtjänstens arbete med att utreda barn och unga i tjänsten som utgår från bokens delar. Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения