четверг, 21 июня 2018 г.

Chatta med ungdomsmottagning

Du är anonym när du chattar med oss, så länge du inte själv talar om vad du heter, vart du bor eller liknande uppgifter som gör att du kan identifieras. Om chatten är helt anonym räknas den som offentlig handling och kan läsas av vem som helst som önskar begära ut aktuell historik. Nu finns det en app där du kan få råd och stöd från en kurator eller en barnmorska på en ungdomsmottagning , utan att behöva boka ett möte. Du kan till exempel kontakta en ungdomsmottagning , boka en ti be om nytt recept, beställa ett klamydiatest eller läsa din journal.


Populärt chatta med ungdomsmottagningen.

Alltid öppet – så heter en ny app för ungdomar i Region Stockholm. Det är ungdomsmottagningen som välkomnar till en chat där ungdomar gratis kan söka konsultation dygnet runt. Träffa ungdomsmottagningen i chatt och videomöte. Nu kan du träffa ungdomsmottagningen när och där det passar dig! Det är en helt ny kontaktväg som markant förbättrar tillgängligheten.


Dessutom är chatt ett alternativ för ungdomar som annars tvekar att kontakta vården. Sedan någon vecka tillbaka erbjuder ungdomsmottagningarna som drivs av Stockholms läns sjukvårdsområde i Region Stockholms regi ungdomar möjlighet att chatta med dem. Nu erbjuder ungdomsmottagningen chatt.

Chatten är helt anonym och kostnadsfri och vänder sig även till dig som är förälder och vill prata om ditt barns psykiska hälsa. Vi kanske inte kan ha en dygnetruntbemannad chatt , men man kan ju fördela arbetet på olika ungdomsmottagningar i länet. Och -filmerna ska vara delningsbara, så det har vi funderat på om vi skulle kunna göra. En problematik är resursåtgången, en annan sekretessen om man kommunicerar genom exempelvis sociala medier.


Till Salems ungdomsmottagning är du välkommen oavsett var du bor eller vem du är: tjej, kille, transperson eller om du inte vill definiera dig. Vi har tystnadsplikt och att besöka oss kostar ingenting. Här arbetar barnmorskor, kuratorer och läkare. Ungdomsmottagning Till ungdomsmottagningen, eller ungdomshälsan som det i vissa kommuner kallas, kan du vända dig om du har frågor om sex, hälsa eller relationer. Genom videomöte kan du få svar på frågor om kroppen, sex, relationer eller könssjukdomar.


Både ungdomsmottagningen och skolan har personal utbildad för att stödja och hjälpa i dessa frågor. När du chattar med oss ser vi inte vem du är eller vad du heter. Vi sparar inte samtalet vi haft och inte heller IP-nummer eller liknande. Vi som sitter i chatten har gått en utbildning i vår jour men vi är inte psykologer eller kuratorer. Vi som chattar med dig gör det på vår friti för att vi vill och för att vi vet att det behövs.


Till Vällingby ungdomsmottagning är du välkommen oavsett var du bor eller vem du är. I Stockholms län finns ungdomsmottagningar och deras verksamhet bedrivs i samverkan mellan landsting och kommun och har ungdomar upp till och med år som målgrupp. Läs mer om ungdomsmottagningarnas uppdrag på Vårdgivarguiden.

Satsningen på ungdomsmottagningarna har fördelats utifrån antal ungdomar i landsting och kommun. Mottagningen finns på vårdcentralen, ingång vid Folktandvården. All information om öppettider, telefonnummer med mera hittar du på ungdomsmottagningens webbplats under relaterad information.


Vi är inga psykologer eller terapeuter utan vi är godkända ideella svarare på Rädda Barnen som erhåller utbildning, fortbildning och kontinuerlig handledning av psykologer. Först listar vi ställen i Göteborg där du kan träffa någon att prata med eller ställa din fråga till, sedan sajter och organisationer som du kan ringa, mejla eller chatta med. Om du är osäker på vart du ska vända dig, kan du alltid kontakta en ungdomsmottagning och fråga.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения