понедельник, 18 июня 2018 г.

Misshandlade barn symtom

Barn som blir misshandlade , får svårigheter att umgås med andra och de kan ta till våld själva. Skolåldern, så kan det hända att de går sällan om aldrig på lektionerna, de ser rädda ut och ger upp med att försöka, v,s misslyckas det engång, så ger det upp. Barn som upplever utsatthet och blir misshandlade får en sämre självkänsla. Det gör att de litar mindre på andra människor.


Det blir svårare för barnet att lära sig hantera konflikter om hen upplever våld och misshandel, eller andra övergrepp.

Det finns en rad studier som visar att barn som upplever våld i hemmet har en tydligt ökad risk för PTSD. Alla barn uppvisar inte synliga symptom. Man har även funnit att barn till misshandlade mammor har en tendens att vara mer omhändertagande, generösa och hjälpsamma än andra barn. Direkta följder för barn som saknar grundtrygghet kan vara svårigheter att reglera sina känslor. Barnet kan bli väldigt arg, ledsen eller oroligt i integrering med andra vuxna och barn.


Det beror delvis på att barnet befinner sig i en hemmiljö där han eller hon aldrig vet vad som kommer hända. Det som tydligen brast var just när uteleken var slut och leksakerna skulle städas undan.

En personal skickade flera barn runt hörnet för att hämta leksakerna som låg där och höll sedan inte uppsikt. Detta pågick mellan 2-minuter och andra barn har tydligen berättat vad som hänt. När barn visar långvariga symtom på att må dåligt psykiskt, plötsligt ändrar sitt beteende markant eller är påtagligt instabil känslomässigt är det viktigt att agera. Många gånger finns det naturliga förklaringar i barnets omgivning, till exempel ett nytt syskon, ett dödsfall i familjen, en kommande flytt, eller situationer i skolan eller på fritiden.


Skillnaden mellan barn och vuxna som reagerar på svåra upplevelser är att barn ofta saknar ord för att beskriva det som hänt, vad de tänker och känner. När vuxna människor ältar och upprepar historier kan barn istället leka samma lek om och om igen. Barn reagerar annars ofta med oro, rädsla, (oförklarlig) gråt och ilska. Många övergrepp begås av en person som barnet känner och litar på. Och som barnet är beroende av.


Det kan vara en förälder, en släkting eller en kompis och det sker ofta i en miljö där barnet borde vara säkert. Småbarn utsätts oftare i sitt nätverk medan ungdomar i större utsträckning utnyttjas av andra ungdomar. Vid symtom förenliga med AHT ska DT alternativt MR-undersökning av skallen genomföras för att utesluta eller verifiera intrakraniella blödningar och skador i hjärnparenkymet.


Om vi ska kunna fånga upp barnen som drabbas, anser vi att det är dags att ta ytterligare steg för att den svenska lagen och barns rätt till skydd når och omfattar alla barn. Vad gör Rädda Barnen för skydda barn i Sverige mot våld och övergrepp? Arbetar förebyggande för att stoppa våld mot barn.

Child Abuse by Factitious Disorder by Proxy är en form av misshandel som innebär att förälder, oftast modern, vid upprepade tillfällen söker vård för påhittade eller framkallade sjukdomar eller symtom hos barnet. Detta kan leda till plågsamma undersökningar eller skadliga behandlingar av barnet. Misshandlade barn får fel diagnos. Men mycket tyder på att fysisk misshandel av små barn är en klart underrapporterad diagnos på landets sjukhus. Få barn avslöjar misshandeln själva I Sverige blir cirka procent misshandlade någon gång och drygt procent blir allvarligt misshandlade.


Resultaten har visat att få barn avslöjar misshandeln till professionella, vilket ställer höga krav på att vuxna runt barnet upptäcker barnmisshandeln. Symtom Barnet skall växa inom ±1. SD från medelföräldralängden och ha normala proportioner, se länk för bedömning av proportioner.


Utredning och provtagning Krävs ej om barnet inte uppvisar andra symtom enligt nedanstående differentialdiagnoser. Ihållande symtom av överspändhet (som inte funnits före traumat), vilket indikeras av två eller fler av följande kriterier: svårt att somna eller orolig sömn.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения