среда, 20 июня 2018 г.

Sikher i sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Sikher i Sverige och fungerar som ett informationscentrum för alla som är intresserade.


Sidan är sammanställd av sikhernas ungdomsförening Sweden Sikhs, som har sitt säte i Stockholm. Sikhism är en indisk religion med omkring miljoner utövare. De allra flesta är bosatta i Indien, framför allt i delstaten Punjab, men det finns även.


På webbplatsen hittar du massor av fakta om sikhism och om sikher i Sverige. För sikher går det andliga och det världsliga hand i hand. Att söka Gud i djupet av sitt eget hjärta kan ske samtidigt som man lever i samhället och kämpar mot orättvisor. I Stockholmsområdet finns idag två sikhiska tempel.


Sikher i sverige

Invandringen har inte följt något bestämt mönster. Då kan man också söka hjälp hos fem respekterade sikher för att få råd. Men i skrifterna står det att ett äktenskap är en förening mellan två själar.


Veer Singh fundersamt. De tre ungdomarna är alla födda i Sverige. Den har sitt ursprung från delstaten ”Punjab” i norra delen. I det svenska samhället har sikherna främst uppmärksammats i samband med konflikter om deras symbolbruk av turban och dolk. Kapitlet behandlar några av de utmaningar som sikher möter i relationen med majoritetssamhället och reflekterar över hur de svenska sikherna har rekonstruerat och anpassat sitt religiösa liv till en ny social kontext.


Sikher i sverige

T- Sikhism i Sverige : att bygga guruns tron genom hängivenhet och osjälvisk tjänst. AU - Myrvol Kristina. I Sverige finns det ca tusen sikher (då bor de då inte i Stenungsun för jag har inte sett några sådana här. Å andra sidan är orten full av kristna avarter, som pingstkyrkan, Jehovas Vittnen, mormoner och Elida.


Halleluja, bara Livets Ord som saknas), och i övriga världen runt miljoner, främst i delstaten Punjab i norra Indien. I mitten av augusti anordnades turbanens dag för första gången i Sverige. Tidigare har sådana här dagar, arrangerats i bland annat Norge, Danmark och Kanada.


Tanken är att sprida kunskap om sikhismen, en religion med rötterna i Norra Indien och Pakistan. Man beräkningar att det finns omkring ett tusen sikher i Sverige idag. Får sikher bära dolk i Sverige ? Frågan om att hantera krav på religiös (islamsk) särbehandling har, som bekant, aktualiserats i Sverige på senare ti bland annat genom Mosa Sayeds avhandling och mannen som vann ett diskrimineringsfall genom att vägra skaka hand på grund av religiöst betingad kvinnoskräck. I det nya landet gjorde han som många andra unga sikher , och lät klippa håret och stoppa undan turbanen.


Min pappa hemma i Indien var inte glad över det, men det var så man gjorde… I Dublin mötte han sin blivande hustru Mariette, och så småningom flyttade de till hennes hemtrakter i södra Sverige. Sikhen anser att kroppen är en gåva från Gud som inte ska ändras, och sikher låter därför ofta hår och skägg växa. Det finns miljoner sikher i världen, de flesta i Punjab. Blir håret för långt kan det lindas upp med ett flera meter långt tygstycke till en turban, kesh.


Sikher i sverige

Den mars firade sikherna nyår. De flesta sikher bor i Punjab i norra delen av Indien. Staden Amritsar i den indiska delstaten Punjab är sikhismens heliga stad. Sikhismen är världens femte största religion med omkring miljoner utövare.


Förutom svärdet ska en troende sikh bära turban, en träkam, särskilda shorts och en armring av järn. Inte minst eftersom Guru Nanak är en person som än idag väcker så mycket inspiration och beundran bland världens miljoner sikher. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag.


Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения