четверг, 21 июня 2018 г.

Gifta sig med en muslimsk man

Nej, hon tillhör varken sin man eller hans släkt och hon blir inte automatiskt muslim för att hon gifter sig med honom. I Sverige, är det dessutom svenska lagar som gäller i första hand. Dock hoppas jag verkligen att hon delar hans värderingar, om hon väljer att gifta sig med en PRAKTISERANDE muslim.


Gifta sig med en muslimsk man

Att tillåta en muslimsk man att gifta sig med en kristen eller judisk kvinna, är en undantagsregel som gäller under särskilda omständigheter. Och när en muslimsk man gifter sig med en kristen eller en judinna, är det inga problem, eftersom han tror på alla profeter och alla heliga böcker. Om du fortfarande är tveksam till detta, skulle jag vilja föreslå att du ser filmen Inte utan min dotter, som är baserad på en sann berättelse ur livet hos en amerikansk kvinna som gifte sig med en muslimsk man.


Andra liknande filmer är Prinsessa, drömmar om synd och Soraya M:s stening? Måste konvertera för att få gifta sig En muslimsk kvinna från Iran vill gifta sig med en kristen man i Sverige. Men på skattemyndigheten i Stockholm blir det nej vid hindersprövningen.


Gifta sig med en muslimsk man

Om inte mannen byter religion. Det är absurt att svenska myndigheter bugar och bockar för den islamiska sharialagen, säger pastor Lars Mörling. Min pojkvän är muslim, och vi har börjat prata om att gå till en imam och gifta oss. Vore intressant att höra från någon som själv gift sig med en muslim. Vad händer om man av någon anledning måste skiljas osv?


Så som jag förstår så får en muslimsk man gifta sig med en kristen kvinna. Och barnen måste följa mannens religion, alltså bli muslimer och ha en muslimsk uppfostring. Sådant kan skrämma mig lite! Omskärelse, slöja, för mycket kontroll på döttrarna.


Därefter läses Koranen. Det behöver inte vara en präst, en imam, som viger paret, utan vilken muslimsk man som helst kan göra det. Bruden leds oftast in av sin far eller en bror och vittnen till vigseln är två vuxna muslimska män. De båda huvudriktningarna inom isalm, shia och sunna, säger att kvinnan får gifta sig med vem hon vill. Observera att en svensk kristen man måste konvertera till islam för att kunna gifta sig med en egyptisk muslimsk kvinna.


Om både mannen och kvinnan är kristna behöver mannen inte konvertera. Det krävs en handling på arabiska som anger att mannen konverterar till islam, till exempel intyg från en moské. En kvinna däremot får inte gifta sig med flera män. Denna regel finns för att bevara framtida muslimska samfunds härstamning och identitet. Antagandena bakom tillåtelsen för muslimska män att gifta sig med icke- muslimska kvinnor från ahl al-kitab (bokens folk) är: 1. Att dessa äktenskap skulle äga rum i en muslimsk miljö.


Gifta sig med en muslimsk man

Att barnen skulle uppfostras som muslimer. Jag gifte mig i höstas med en muslim. Det går alldeless utmärkt att gifta sig i moskén med en muslimsk man om du själv inte är muslim. I Islam förekommer en lära som går under namnet ”mut’ah äktenskap” (”njutningsäktenskap” på svenska) som handlar om en , enligt Islam tillåten, tidsbegränsad sexuell relation mellan en muslimsk man och en kvinna, där mannen , efter relationen, ersätter kvinnan med någon form av förmögenhet. En muslimsk man kan gifta sig antingen med en muslimsk , kristen eller judisk kvinna.


Man ska inte söka en icke-kristen livskamrat. Att gifta sig med någon som har en helt annan lära är att göra det ännu svårare för sig. Läs mer: Troende skall gifta sig med troende - varför? Guds vilja är att vi ska söka gemenskap med andra levande kristna. De som tror på de tidigare uppenbarade böckerna kallas för Bokens folk och de är okej att gifta sig med.


En muslimsk kvinna måste gifta sig med en muslimsk man. Om det gäller någon med en annan religion, till exempel hinduismen, så räknas de som månggudadyrkare och då får man inte gifta sig med dem. Detta gäller dock bara män.


Du kan gifta dig inför en svensk myndighet i utlandet om du eller den person du ska gifta dig med är svensk medborgare. Vänd dig då till en svensk ambassa ett svenskt konsulat eller till Svenska kyrkan. Utrikesdepartementet har information om vilka ambassader och konsulat som utför vigslar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения