четверг, 16 августа 2018 г.

Gavelbeslag montering

Vi använder cookies för att samla statistik och för att förbättra användarupplevelsen av vår hemsida, du kan hitta mer information om cookies och hur du avaktiverar dessa i vår integritetspolicy. Ett beslag som avslutar taket stilrent mot gaveln. Montering Takavvattning.


Den monteras på beftintlig vindbräda för att skydda. Rengöring efter montering Metallspån eller filspån på plåtbekläd-naden eller i takrännorna måste tas bort så snart monteringen är färdig.

De kan rosta och orsaka missfärg-ning. Underhåll Den hårda och släta ytan på Lindab profilerade plåt gör det svårt för mossa och alger att växa på väggbe-klädnad eller taktäckning. Magnus Österberg står uppe på ett entrétak och visar hur man monterar vindskivor.


Då våra Hur gör snickaren-filmer är flera år gamla, finns det. TRANPORT, FÖRVARING OCH HANTERING Plannja Trend levereras i ett speciellt utformat emballage, låt plåtarna ligga i detta tills de ska monteras. Kom ihåg att långa plåtar inte får lyftas i ändarna, bästa sättet är att bära dem i klickfalsen.


Välj en butik för aktuellt pris och lagersaldo.

Skriv in ditt postnummer så hittar vi automatiskt din närmsta butik. Eller välj själv butik i listan. Jag skall lägga ett vanligt papptak enligt konstens alla regler. Efter att alla takpannor är lagda monteras gavelbeslagen i plåt nerifrån och upp. Bygg gaveln enligt figur.


Bild UNDERLAGSTAK Underlagstaket är en mycket viktig del i husets. Dessa monteras i början resp. Skruva en skruv i varannan ”topp” på vardera sidan takplåten.


Detta innebär att du måste ta bort takpapp och läkt där fotplåten ska sitta, den gamla läkten och takpappen som du tar bort, kan du inte återanvända. Fotplåten ska spikas under takpappen. Den förstörs i samband med bortagandet. Spika knutbrädor vid knutar.


Den breda brädan skall täcka över kanten på den smala brädan. Justera dörren så att den inte kärvar. Plannjas beslag är anpassade för olika taktyper och takprofiler, de skapar en genomtänkt helhet.

Därutöver behöver huset både fönsterbleck och beslag för att. Här visar vi när vi monterar vinskivor till hustak. Innan nockpannan skruvas fast skall tätningsband och gavelbeslag monteras. Hej, Tror att jag har vattbrädesbeslag på mitt nya tak (vindskivaplåtar har man väl om man inte har någon bräda liggandes längs taket?).


Fortsatt montering av takyta och gavelbeslag. Intäckningar och anslutningar. Vi rekommenderar dock att man alltid är minst två personer för säker montering. VERKTYG För att montera takplåt behöver du inga speciella verktyg. Däremot kan en skruvdragare under - lätta arbetet betydligt.


Plåten klipps med plåtsax, nibblingsmaskin eller cirkelsåg. Använd aldrig rondell. De ger inte bara huset en mer elegant stil, utan tätar även till taket och skyddat huset mot regn.


Gavelbeslag monteras mot gavlarna för att täcka skarven mellan gavel och tak. Allmänna förberedelser takläggning – 7. Vid den påföljande monteringen får man då problem med passningen mellan de olika plåtarna. Vid montering på reglar måste plåtlängderna som skall skarvas anpassas i längd så att skarven kan göras på lämplig regel.


Här kan du välja ett urval av de plåtprodukter vi säljer online. Du kan enkelt bestämma måtten till din specialprodukt. Vi tillverkar efter era önskemål. Duken har starka, självhäftande klisterkanter av asfalt i båda sidor och är helt sandfri. Stommen är impregnerad och belagd med asfalt med tillsats av polymer (SBS) som gör produkten smidig att hantera och lägga.


Exponeras för UV-ljus i max månader.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения