пятница, 10 августа 2018 г.

Parterapi hjälper det

Parterapi hjälper många gånger även individuellt, men om relationen är på upphällning på grund av att den ene mår dåligt av sådant som den andre inte kan styra över eller har varit delaktig i, så kan jag rekommendera att han eller hon först lossar på de knutarna. Tillsammans med en partner träffar man en terapeut för samtal. Terapeuten hjälper paret att kommunicera sina svårigheter tydligare och öka förståelse mellan båda parterna. Parterapi kan även vara hälsosamt för par utan större konflikter, eftersom det främjer kommunikationen och kan stärka kärleken ytterligare. Detta har förändrats jättemycket, och i dag finns män som aktivt för parterapi på tal.


Om något inte funkar är det viktiga att börja med att hantera nu-situationen. På hemmaplan kan ni sedan tillämpa förändringarna i ert vardagsliv. Det är vi som hjälper er med det. När ni slutar hos oss kommer ni att känna att ni klarar er på egen hand. Många par som kommer till parterapi har ofta haft många månader bakom sig av dålig kommunikation, osämja eller irritation innan de kommer första gången.


En del ser det som ett misslyckande att man inte kunnat reda ut problemen på egen hand andra tror att det inte hjälper att “ta in hjälp utifrån”. Om du upplever att ovanstående ting inte fungerar i din situation kan det vara bra att överväga om ni ska skaffa hjälp via parterapi. Parterapi kan ge er svar på de svåraste frågorna samt hjälpa er att förstå vad som triggar er och andra aspekter i ert förhållande. Det klassiska uttrycket ”bättre en gång för mycket än en gång för lite” är ett bra mantra när det gäller parterapi. Konflikterna pågår, och det enda som händer är att tiden går.


Parterapi hjälper det

Men det sker aldrig någon läkning, utan man haltar­ vidare tills nästa gång då grälet fortsätter på samma ställe igen. Då kan parterapi hjälpa. Det gör ont i kärleken när man sliter på den upprepade gånger, med ord som sårar, gräl och hårda diskussioner. Forskning har pekat på goda resultat för par som söker sig till parterapi.


Studier har visat att de flesta som går i parterapi uppger att det har haft en positiv inverkan på deras förhållande. När är det dags att söka hjälp ? Det finns en rad olika anledningar att söka sig till parterapi. I de fall missbruk är inblandade kan det i första hand vara läge att söka hjälp hos sjukvården. Men i de fall man känner att relationen inte längre är som förut, eller som man vill, kan parterapi vara en mycket bra hjälp. Det viser sig, at det ubevidste er svært at kolde i bevidstheden.


Parterapi hjälper det

Det smutter tilbage i det ubevidste, specielt når der er konflikt og sårene berøres, men efter en del kontakt med det , der ligger bag sårene, lykkes det at holde det i bevidstheden, også når sårene berøres. Det giver en mulighed for at gøre ny erfaring. Ibland blir en partner medsläpad till en parterapi som han eller hon egentligen inte hoppas på. Det gäller då för pararterapeuten att förutsättningslöst se hopplösheten i vitögat och hjälpa er förstå vad som hänt under resans gång, snarare än att förfina argumenten för att undvika skilsmässa. Eller ni kanske är i slutet av er relation och behöver hjälp och stöd i att kunna lämna varandra på ett bra sätt, för att kunna gå vidare var och en för sig.


Om barn finns i relationen är det oerhört viktigt. Att gå ifrån konflikt till kontakt blir lättare med parterapi , vilket många gånger också leder till ett personligt. Med parterapi får ni hjälp att föra konstruktiva samtal och verktygen som behövs för att komma vidare. Parterapi i Örebro med KBT.


Parterapi hjälper det

Hos oss får ni en rak och handlingskraftig parterapi. Vi erbjuder en parterapi i Örebro som grundar sig på KBT (kognitiv beteendeterapi) och anpassas till rådande situation. Alternativt lämna honom.


Om din partner har ett missbruk behöver din partner söka hjälp. Vill din partner inte söka hjälp så får du ställa ett ultimatum och vara konsekvens.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения