среда, 8 августа 2018 г.

Hur grundades islam

Hur grundades islam

Kr av profeten Muhammed som levde på den Arabiska halvön. Bara kristendomen är större med omkring miljarder anhängare. Muhammed hade före sin död inte utsett någon efterträdare till posten.


Efter Muhammeds död fanns därför varken någon ledare eller organisation. Ingen visste heller hur man skulle gå till väga för att utse en efterträdare. Det rådde delade meningar om hur det skulle gå till. Detta är islam i sin allra mest generella bemärkelse, det vill säga islam som ett naturligt, universellt tillstånd som utgör förutsättningen för existensen som sådan.


Men det är bara de som erkänner och frivilligt bejakar detta (enligt Koranen) oundvikliga existentiella faktum, som räknas som muslimer i religiös bemärkelse. Den fattiga och föräldralösa pojken från Mekka grundade under sitt liv en religiös rörelse som snabbt växte till en världsreligion. Därför kan man inte i egentlig mening säga att islam som religion grundades ett visst år.


Men år 6e Kr är alltså ett märkesår för en ny arabisk tideräkning där islam är den förhärskande religionen. Motståndet ledde dock enbart till att Muhammeds känsla för uppdraget finslipades och att han kom till att förstå exakt hur islam skiljer sig från hedendom. Tron på Gud är i islam av största vikt och varifrån alla andra delar av religionen följer. Det är svårt att säga ett exakt år och i SO-rummet och på andra ställen står det helt enkelt att islam grundades på 600-talet.


Vill man ha ett exakt årtal är kanske 6det som jag skulle välja i första hand. I SO-rummet kan man också läsa att Muhammed levde på den Arabiska halvön så det var där islam uppstod. Den betecknar anhängare av andra religioner och andra riktningar inom islam som otrogna eller avfällingar och rättfärdigar användningen av våld mot dessa. Känslan av samhörighet mellan islam och kristendom kan utläsas så tidigt som i medeltida litteratur, där Dante i sin Divina Commedia placerar Muhammed i helvetets nionde krets, såsom en splittrare av religionen. Detta visar visserligen på en avsky för islam , men ändå ett erkännande av likheterna de två trosriktningarna emellan.


Hur grundades islam

Kr är den yngsta av de fem världsreligionerna. Muhammed enade de arabiska stammarna på arabiska halvön under religionen islam och därefter har religionen spridits över hela världen. Jag tycker att kvinnorna verkar ett steg lägre ner än männen, men så tycker inte de själva.


De tycker att vi är förtryckta som måste vara smala, snygga och unga. Hinduism Hindusism har ingen grundare. I likhet med kristendomen och judendomen är islam en monoteistisk religion. Muhammeds vän och rådgivare Abu Bakr valdes till islams förste kalif och blev då både politisk och religiös ledare för religionen.


En minoritet, de som grundade shiaislam, höll dock fast vid att Ali och hans släkt var islams rättmätiga arvtagare. Idag drygt år senare är webbplatsen en av landets mest välbesökta informationskällor om islam. Syfte Att sprida fri, oberoende och akademisk fakta rörande islam. Målgrupp Skola, universitetsväsendet samt alla och envar som vill lära sig mer om islam. Islam grundades på 600-talet.


Fråga: Vem var det som startade eller grundade kristendomen och hur gick det till? Kristendomen grundades på sätt och vis av lärjungarna till den judiske snickaren och kringvandrande predikanten Yeshua ben Yosef (Jesus på svenska) från Nasaret i Galileen några decennier efter vår tideräknings början. Du kan läsa om respektive religions historia, var och när religionen grundades och av vem.


Efter 1år efter Muhammeds död hade islam spridit sig till stora delar av mellanöstern. Jämför detta med kristendomen som det tog flera hundra år innan dem fick stor mark och stora skaror anhängare. Någon som har förklaring och teorier? På 600-talet uppstod en ny världsreligion på den arabiska halvön. Muhamme som ansåg sig vara Guds sändebu eller Guds profet.


Ordet islam kan tydas med orden underkasta sig eller att överlämna sig. En muslim underkastar sig den ende Guden, Allah, och har inga andra gudar vid sidan om honom. Ett hurdant företag vill du grunda ? Läs hur du registrerar ett företag i Finland och lär dig hur du ska balansera din ekonomi med din dröm.


När det är dags ropas bönestunden ut från det torn som står nära moskén och som kallas för Minaret. Den viktigaste gudstjänsten är fredagsbönen. Muslimer försöker efterlikna profeten Muhammeds (över honom vare Guds frid och välsignelser) vägledning genom att färdas till platsen för eidbönen via olika vägar.


Detta och det faktum att bönen hålls på en öppen plats manifesterar på ett tydligt sätt islam och hur muslimer tackar Gud.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения