четверг, 6 июня 2019 г.

Islam sexualitet

De österländska religionerna är i regel mer toleranta i förhållande till individens sexualitet. Men det är viktigt är sexualiteten inte missbrukas så att andra kommer till skada. Homosexualitet inom islam har generellt sett låg acceptans men har börjat tillåtas enligt lag i flera muslimskt dominerade länder. Enligt FN-konventionen om mänskliga rättigheter utgör diskriminering av homosexuella brott mot mänskliga rättigheter.


Inget sex utan äktenskap. Om det fortfarande finns i sexuella relationer utanför äktenskapet, som anses farliga för resten av samhället.

Kaba: En kubliknande byggnad i Mekka och islams heligaste helgedom. Muslimer runt om i världen ska vända sig mot Kaba i Mekka när de ber. Fasta eller fastetid är en period då en person självmant avstår från mat och eventuellt dryck i olika utsträckning. Polygami har funnits hos nästan alla folk och godkändes även av judendomen och kristendomen fram till senare århundraden. Islam förbjöd inte polygami.


Alla svar som publiceras på denna hemsida kommer från utbildade och trovärdiga imamer. En man har rätt att gifta sig med fler än en fru, därmed är det också okej för en man att ha flera sexpartners. Han får gifta sig med högst fyra fruar, under förutsättning att han behandlar alla rättvist.

Polyandri – en kvinna som tar sig flera män – är däremot förbjudet. Det berättar ju att islam inte alls är helt jämställt. En man och kvinna kan sätta nytt liv till jorden under normala omständigheter. Kvinnlig omskärelse (eller könsstympning) är ett alltför vanligt fenomen som nästan uteslutande förknippas med islam.


Sex utanför äktenskap är inte tillåtet och de gifta kan straffas med stening, de ogifta kan straffas med spöstraff. Jag frågar om islam och får på köpet en utläggning om kristendom, judendom, psykoanalys och sociologi, litteratur och poesi, profeten Muhammed men också Freud och Herodotos. När det gäller synen på sexualitet låg det ursprungliga islam nära antikens Rom och Grekland.


Hur förhåller sig islam till sexualitet : Inom många religioner har homosexualitet setts som en synd och något fel, genom historien. Denna syn har inte endast påverkats av religion utan även kultur och tradition. I islam , liksom inom de stora kristna samfunden, är sexualiteten förbehållen äktenskapet. Sex innanför äktenskapet ses som ett gott ting, en källa till njutning, glädje och fördjupad kärlek mellan makarna.


Alla sexuella relationer utanför äktenskapet hålls dock för syndiga. Pernilla Soumaya Ouis, Lund. Högskolan i Skövde ”Överallt där mänskliga möten äger rum är kommunikation viktig. Enligt Theravada munken Ajahn Brahm – så diskriminerade Buddha inte homosexuella eller homosexualitet. Människans sexualitet anses binär i islam.


Orsaken till detta ligger i synen på människans sexualitet : Sexuella förhållanden är endast tillåtna mellan äkta makar och det därför att sexualitet är en drift som kan orsaka skada (fysisk och psykisk) om den inte regleras. Inom islam kan de acceptera att en person föds till t.

Därefter säger Koranen (4:- den markerade delen) att alla andra kvinnor är sexuellt tillåtna för en muslimsk man, förutsatt att han ger de pengar. Detta är prostitution. Världshälsoorganisationen WHO definierar sexualitet som en viktig del av var och ens personlighet, redan före födseln och in i ålderdomen. Den påverkar våra tankar, känslor och handlingar och därför hur vi mår.


Sexuella handlingar är även strikt förbjudna och ses som en synd. En muslim som har begått synden måste därför ånga sig, be om förlåtelse och göra allt i sin makt för att lämna den bakom sig och aldrig återvända till den. Mange af synspunkterne udspringer af samme kulturelle baggrund som de to andre religioner. I islam finder man derfor også grundtanken, at sex er noget der foregår i ægteskabet og bestemt ikke udenfor. Religion och sekularisering Det är att märka att sexualiteten inom islam har karaktäriserats som en Det är alltså inte religionen i sig som är problemet utan den ekonomiska.


I dagens mångreligiösa samhälle möter vi människor från många delar av världen och människor med olika uppfattningar om religion och sexualitet. I kyrkans och i kristendomens historia har heterosexualitet uppfattats som den rätta formen av sexualitet. Ett tydligt tecken på det är att (fortfarande idag) endast heterosexuella par kan vigas kyrkligt.


Fråga: Jag undrar vad kristendomen har för syn på sexualiteten mellan man och kvinna. Får kristna själva avgöra eller bestämmer Gud? Finns det några speciella regler för sexualiteten ? Kan man läsa dem i bibeln och i så fall var?


Ni måste inse att det är skillnad på att respektera personers rätt att tro vad man vill jämfört med att respektera självaste tron i sig.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения