понедельник, 10 июня 2019 г.

Island befolkning män kvinnor

Gratis bokning, fantastiska priser. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. På varje isländsk kvinna går det 0män.

Kvinnor bor i högre utsträckning i städerna. I Reykjavíkområdet går det män på varje kvinna , och i glesbygden går det enligt Hagstofa Íslands 1män på varje kvinna. Illustrationen visar hur befolkningen har förändrats i isländska tätorter under de fem senaste åren.


Det isländska parlamentet Alltinget har sina rötter i det ting som hölls år 9i Tingvalla. Bara en femtedel av landytan är bebod nästan uteslutande kustremsan. Närmare två tredjedelar av befolkningen lever i. Island är Europas mest glesbefolkade land.

Befolkning Befolkningsstruktur 31. Protesten gav stora ringar på vattnet och tack vare folkrörelsen kunde världens första kvinnliga, folkvalda president väljas på Island. Reykjavik den mest befolkade staden med omkring av Islands befolkning. Turismen har blivit den näst största exportnäringen på Island. Levnadsstandarden är hög, och inkomsten per invånare är bland de högsta i världen.


Ekonomin är serviceorienterad: Två tredjedelar av de sysselsatta är anställda inom servicesektorn, både i den privata och den offentliga. Beroende på vad man undersöker kan grupp vara ett lands hela befolkning , befolkningen uppdelad på kön (manlig respektive kvinnlig medellivslängd), bostadsort (glesbyg tätort), etnisk grupp, yrke och så vidare. Barn under år utgör i dag procent av världens befolkning medan genomsnittsåldern i världen är år. Läs riktiga recensioner - boka nu!


Skillnaden mellan män och kvinnor var störst i Frankrike (procentenheter) och näst störst i Nederländerna och Österrike (procentenhet vardera). I de flesta EU-länder är skillnaden mellan män och kvinnor dock mindre än procentenhet. Statistiken visar den förväntade levnadsåldern vid födseln för kvinnor. Förväntad levnadsålder beräknas genom att beräkna genomsnittet för alla uppnådd levnadsår i en befolkning.


Den förväntade levnadsåldern varierar mellan olika grupper av befolkningen och historiskt sett har det funnits en klar skillnad mellan män och kvinnors dödlighet. Företag och myndigheter måste bevisa att de ger kvinnor och män lika mycket betalt för samma arbete. De ska ”jämtälldhetsmärkas” genom certifiering.

I framtiden förväntas var fjärde person vara år eller äldre. Bland dem som bott längre tid finns fler kvinnor än män. Andelen dagligrökare i samma åldersintervall var procent band kvinnor och procent bland män.


Alla kvinnor får kommunal rösträtt och blir valbara till kommuner och landsting. Gift kvinna blir myndig vid års ålder. Kvinnan och mannen blir likställda i den nya giftermåls­ balken. Sverige tappar förstaplatsen – rejält.


För hundra år sedan såg dock resultaten helt annorlunda ut. Då var både svenska män och kvinnor längst i världen. Högst av dem alla åtnjuter Islands kvinnor där en kvinna antas leva i 8år, jämfört med 7år globalt.


Bland männen , däremot, är det svenskarna som är mest seglivade.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения