четверг, 27 июня 2019 г.

Rättshjälp advokat

Anlita Sveriges största juristbyrå. Vi är Sveriges största juristbyrå. Boka juridisk rådgivning idag. Hitta det som ligger närmast dig.


Rådgivning är en inledning till rättshjälp eftersom den enligt hu-vudregeln är en förutsättning för att rättshjälp ska kunna beviljas. Rådgivning ska lämnas av en advokat , biträdande jurist eller annan lämplig person under minst en timme och sammanlagt högst två timmar.

Rättsskydd och offentlig försvarare (som kan vara en gratis advokat ) är tre punkter som du kan ha rätt till vid tvist eller brottmål. Fugleberg Advokater är en advokatbyrå som är specialiserad inom områdena brottmål och arbetsrätt. Vi bistår privatpersoner och företagare i alla typer av ärenden inom våra specialistområden. För oss är varje klient en viktig kund. Advokat och jurist med mottagning i Göteborg och Stockholm.


Vi förmedlar både rättsskydd och rättshjälp och är ombud vid processer och förhandlingar. Har alla rätt till rättshjälp ? En tvist mellan två parter som inte går att lösa utan att koppla in tredje part – domstol - kräver också ombud. Advokater och jurister som på bästa sätt för fram parternas talan och leder bevis som talar för sina klinters intressen.

För att du ska kunna få rättshjälp måste du normalt inleda med en timmes rådgivning hos exempelvis advokat. Kostnaden för rådgivningen får du oftast betala själv. Rättshjälp innebär att staten täcker dina kostnader i en tvist. Det finns egentligen ingen praxis eller norm för vad advokaten tar betalt per timma men för rättshjälp finns en timkostnadsnorm som bestäms av regeringen.


En advokat måste i sin verksamhet också följa ett särskilt regelverk från Advokatsamfundet. Enligt reglerna ska det arvode som en advokat debiterar ”vara skäligt”. Om du inte kan få ekonomisk hjälp på annat sätt finns rättshjälpen som är en social skyddslagstiftning. Vi har kontor över hela Sverige. Hjälpen innebär att möjligheten till att få hjälp att betala kostnaden i ärenden som överstiger två timmar.


Om du behöver anlita en advokat för en rättslig angelägenhet kan du antingen erhålla hjälp från din hemförsäkring eller företagsförsäkring, som i regel har ett rättsskydd. I vissa fall får du hjälp genom allmän statlig rättshjälp. Om du är misstänkt för ett brott kan du få rättshjälp genom en offentlig försvarare. Advokatlaget har bred erfarenhet av ärenden avseende arbetstvister så som uppsägning, omplacering och avsked. Vi biträder såväl arbetsgivare som arbetstagare i förhandlingar inför förestående uppsägning, avsked eller omplacering samt vid domstolsförhandling.


Du har ofta rätt att få en offentlig försvarare utsedd för dig om du är misstänkt för brott. Samtliga advokater på Alpha åtar sig uppdrag som offentliga försvarare, eller i förekommande fall som privata försvarare. Det innebär att den som anlitar advokat betalar en viss procentsats av den totala kostnaden och försäkringsbolaget betalar resten.


Vi hjälper till i kontakterna med försäkringsbolag och ansöker om rättsskydd.

På advokatfirman hjälper vi även till att upprätta ansökan om rättshjälp. Den viktigaste formen av rättshjälp är att staten betalar kostnaderna för ett rättshjälpsbiträde, normalt en advokat eller en biträdande jurist vid en advokatbyrå. När rättshjälp har beviljats, betalar staten även vissa kostnader för bevisning m. Den som har rättshjälp behöver inte betala någon ansökningsavgift till.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения