пятница, 28 июня 2019 г.

Kontaktfamilj ersättning 2017

Cirkulär 19:Ersättningar och villkor vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m. Vid ett uppdrag så utgår ersättning. Dess storlek beror på uppdragets omfattning och barnets ålder. Att öppna sitt hem för ett barn, ungdom eller vuxen handlar inte om pengar, utan om att man hjälper någon som behöver en trygg och stabil tillvaro. Men man ska ändå ha en skälig ersättning för det arbete som man gör. SKR:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner.


Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det. Familjehemsföräldern kommer inte heller medges avdrag för ersättningen. För mer information se Skatteverkets hemsida. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har inte möjlighet att ge råd avseende ersättningar i enskilda ärenden. Råd och stöd ges däremot avseende mer generella frågeställningar.


Ska barnet ha eget rum? Får man ersättning till inköp till barnet (startpaket typ)? Vissa kommuner erbjuder utbildning till dig som vill bli kontaktfamilj.


Du får mer information av din kommun när du anmält intresse. Du har också rätt till ersättning för uppdraget. En del av ersättningen är för de faktiska kostnaderna du har för uppdraget och den andra delen är ett fast arvode. Men du får tala om för släkt och vänner att du och din familj ställer upp som kontaktfamilj och vad det innebär.


Vid en placering utgår ekonomisk ersättning. Att vara kontaktperson eller kontaktfamilj innebär att man får ett uppdrag från socialtjänsten. Uppdraget är ingen anställning och därför inget man bör ha som huvudsaklig sysselsättning. För sitt uppdrag får man ersättning i form av ett arvode och en omkostnadsersättning per månad.


Kontaktfamilj ersättning 2017

SKR är en medlems- och arbetsgivarorganisation för landets alla kommuner och regioner. Vi är en politiskt styrd organisation och. Kontaktfamilj är ett stöd som regleras i socialtjänstlagen. En socialsekreterare utreder och beslutar om familjen är berättigad till stödet. Så blir ni en kontaktfamilj.


Du och din familj förebygger problem för den familj ni ställer upp för genom att finnas till. Vi är kontaktfamilj varannan helg, fredag em till söndag em. Vi får ersättning för dagar (nätter). I beloppet ingår en liten peng för kläder men vi valde också att köpa in lite mer ombyteskläder, som vi ser till att behålla här hemma.


Kontaktfamilj ersättning 2017

När du anmält ditt intresse gör vi en mindre utredning och ett hembesök. Om du får uppdraget som kontaktperson eller kontaktfamilj får du ersättning enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer. Observera att vi i Helsingborg räknar en helg (fredag-söndag) med kontaktfamilj som två dygn.


Om du och din familj vill bli kontaktfamilj görs en utredning av er situation, hembesök och kontroll i olika register. Detta för att bedöma om ni passar för uppdraget och motsvarar de krav som socialtjänsten ställer på en kontaktfamilj. En mindre ersättning , som är uppdelad på arvode och omkostna utgår för uppdraget.


Vad för roll har socialtjänsten gällande familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson? Socialtjänstens roll är lite som spindeln i nätet. Har du fått ersättning för tilläggskostnader utöver SKR:s fastställda schablonbelopp behöver det även här finnas ett godtagbart underlag, kvitto eller beräkning, som visar att behovet finns och att ersättningen motsvaras av en kostnad för den placerade.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения