четверг, 20 июня 2019 г.

Isolering tak utan luftspalt

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här!

Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Jag ser mer och mer metoder att isolera tak på och jag vet inte alls vilket som är bäst.


Det jag tänkte ta upp i denna tråd är att isolera utan luftspalt mellan råspont och isolering. Har sett det på mer och mer ställen. Isolering i snedtak utan luftspalt, hus från -29.

Sedan är det bara att följa anvisningarna som beskriver hur du isolerar vindens övriga delar. Har du inte ett befintligt golv bör du lägga isolering upp till bjälkarnas överkant innan du lägger det nya golvet. Takets insida ska göras till-räckligt ång- och lufttät för att hindra diffusion och konvek-tion.


Vid undersökningar på VTT i Finland jämförde man konventionella ventilerade tak med tak utan luftspalt. Taken byggdes på ett provhus där man höll en konstant fuktbe-lastning under uppvärmnings-säsongen. Dock har dessa tak pga av sin måttliga isolering mer varit att betrakta som ”varma tak ” då luften i spalten ”snabbt” efter inloppet ökat till tem-peraturer som varit i paritet med en oventilerad spalt i tak -konstruktionen. Ventilation av luftspalten. Utrymmet luftas genom att hål tas upp genom stötlisten närmast taket på husets utsida.


För att undvika att insekter tar sig in ska ett insektsnät monteras mellan panel och stötlist. Min fråga är att klara man sig utan luftspalt på det här viset? Dessutom, jämfört med konventionella isolermaterial som mineralull är ISOCELLs vind- och lufttäthet. Total isolertjocklek: 4mm.


I SBN är kravet att det inre tätskiktet ska vara fem gånger tätare än det yttre i vägg och tio gånger tätare i tak. Idag framförs allt oftare önskemål om att bygga utan plastfolie i klimatskärmen. Läkt spikas på sidorna av takstolarna vid takstolarnas övre kant, så att en luftspalt på mm bildas.


Vindskyddsskivor tillpassas och spikas underifrån mot läkten. Luftspalten ska vara ventilerad.

Vid installation av isoleringen är det viktigt att man kontrollerar lufttätheten för att förhindra köldbryggor och kondensering. Vi rekommenderar att man använder cirka 4mm isolering till yttertak-innertak i nya lågenergihus. Obrännbar PAROC stenull mellan takstolarna ökar även ljudisoleringen av taket. Om man har ett flackare tak eller inte tänker inreda vinden är ett populärt alternativ att blåsa in en eller annan form av lösull på vindsbjälklaget (vindens golv).


Ett av de mest frekventa sökbegreppen på vår blogg är isolering av snedtak och isolering av snedtak utan luftspalt. I övrigt byggde man ungefär på. När ISOCELL används i renoveringssyfte eller för isolering av platta tak utan luftspalt , agerar isoleringen som en fuktbuffert. Genom att isolera din takkonstruktion med ROCKWOOL stenull minskar oönskad värmeförlust genom taket.


Detta ger både lägre energiförbruktning och bättre komfort i byggnaden. ROCKWOOL stenull är enkel att skära och anpassa runt skorstenar, ventilationskanaler och andra hinder som kan finnas på en. Monier normalt anser monterade isole-ringsskivor som godkända och utan sådana reklamations-grundande egenskaper som skäligen kan upptäckas vid normal leveranskontroll och undersökning. Rivning av befintligt tak Innan du monterar isolering på ditt tak behöver du riva ditt befintliga tak.


Om vindsutrymmet ventileras via takfoten får isoleringen inte ligga direkt mot yttertaket. Montera en vindavledare från takfoten, exempelvis Isover Lufta, efter anvisningar på produkten. Fyll på med gammal eller ny isolering mellan. Vi är speciellt stolta över vår leverantörs dedikerade utveckling av produkterna som möjliggjort att vi nu ligger bedömda på Sunda Hus.


Tveka inte att höra av er till ert närmaste försäljningskontor om ni har några frågor. Vår vision är att fortsätta tillhandahålla högeffektiv isolering till stora som små kunder.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения