четверг, 13 июня 2019 г.

Vad är självkänsla

Köp Här - Endast 2kr. Lär dig mer om vad som kan orsaka låg självkänsla Libresse. Läs mer om vad som händer under puberteten och vad det innebär på Libresse.


Vad är självkänsla

Det finns flera saker som du kan göra för att se mer positivt på dig själv och öka din självkänsla. Stark självkänsla är när du vet att du är värdefull precis som du är. Självkänsla handlar om hur du tänker och känner om dig själv.


Svag självkänsla kan göra att du bryr dig mycket vad andra tycker, eller att du ställer för höga krav på dig själv. Självförtroende handlar om vad man klarar i olika situationer. Vad är egentligen skillnaden?


Det är inte lätt att veta vad skillnaden mellan självkänsla och självförtroende är , därför kan det vara bra att läsa igenom den här artikeln så kanske du förstår skillnaden bättre efteråt! Vi börjar med självkänsla. Man kan nästan höra på ordet vad det innebär - vad man känner för sig själv.


En sund självkänsla är dock inget vaccin mot att aldrig påverkas negativt eller att alltid ha en helt fantastisk inställning till sig själv som felfri. Men vad är självkänsla och hur kan man stärka den? Vi kan ha en god självkänsla men ha sårbara punkter. För att veta hur och vad vi ska jobba med i behandling är det viktigt att vi, dels vet vad självkänsla är och att vi kan urskilja vilken typ av självkänsla den vi möter har. Explicit självkänsla.


Vad påverkar ens självkänsla och hur får man bättre sådan? Nathaniel Branden är en psykolog samt författare som skrivit en rad klassiker på just detta område. Här kan du ta del av videoklipp där han går igenom vad självkänsla är.


Låg självkänsla tar sig ofta uttryck i en inre dialog där man hela tiden kritiserar sig själv. Du är en misslyckad människa”. Med låg självkänsla blir vi mer sårbara för depression, oro och ångest.


Det ska också hållas isär från självuppskattning (normal narcissism), som handlar om att acceptera och tycka om sig själv. God självkänsla är att veta vad man faktiskt går för. Att ha dålig och låg självkänsla kallas mindervärdeskomplex eller självförkastelse, vilket är mycket destruktivt för personen. Att stå framför spegeln och mässa du är bäst och vackrast funkar sällan för personer med låg självkänsla. Enligt Winch tenderar det att göra saken värre, eftersom påståendet skiljer sig alldeles för mycket från vad vi faktiskt tycker.


Hans förslag är att mildra det du säger till dig själv. Tips för bättre självkänsla. Här får du tips på saker du kan göra själv för att stärka din självkänsla. Tipsen handlar till exempel om att träna på att tänka annorlunda, om du ofta har negativa tankar om dig själv.


Det allra viktigaste är att du är snäll mot dig själv och inte dömer dig själv. Vad tycker du om dig själv och vilket värde sätter du på dig själv? Detta kan se väldigt olika ut beroende på vilken individ det handlar om. Hur går dina tankar, talar du i positiva termer med dig själv eller är dina tankar negativa när det kommer till din person och hur du uppfattar den? De vet vad de är värda.


När man har en bra självkänsla vågar man ofta pröva på nya saker. Det gör ingenting om man misslyckas, man är värdefull ändå. Likaså drar man sig inte för att be om hjälp om det behövs.


Vad är självkänsla

Man inser att man inte kan allt, det har inget att göra med vem man egentligen är. Ta reda på dina egna normer och värderingar – vad är rätt och riktigt för dig? Gör sedan vad du kan för att leva efter dessa. Om du tycker att skitsnack inte är okej men ändå snackar skit så kommer det påverka din självkänsla negativt. Alla saker vi gör mot våra egna normer äter självkänsla.


Du kommer då att inse att du (i detta fall) är en person som ger av dig själv och kan med tiden se vad du gör för andra människor: att du är en lyhörd och empatisk person. Lägg inte något fokus kring resultatet av lyssnandet, om medarbetaren fick några goda råd eller inte, hur det gick eller vad hon valde att göra efteråt. Istället för att vara elaka och hårda mot oss själva i motgångar kan vi vara vänliga.


Vi kan lyfta blicken och sätta in skeenden i ett större perspektiv och inse det allmänmänskliga i att fela. Det handlar inte om att stå framför spegeln och göra affirmationer, eller att försöka få bättre självkänsla eller uppnå större.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения