понедельник, 30 сентября 2019 г.

Psykologprogrammet behörighet

Psykologprogrammet behörighet

Efter ett års praktisk tjänstgöring (PTP-tjänst – praktisk tjänstgöring efter psykologexamen) har du möjlighet att ansöka om legitimation som psykolog hos Socialstyrelsen. Efter viss vidareutbildning kan du också arbeta som psykoterapeut. Psykologprogrammet ger behörighet för forskarutbildning. Vårt psykiska välbefinnande är avgörande för att vi ska fungera i vardags- och arbetsliv. Som psykolog arbetar du med att förebygga och lindra psykisk ohälsa.


Genom att utbildningen ges på ett medicinskt universitet har du möjlighet att knyta kontakt med andra yrkesgrupper inom hälso- och sjukvård. Läs mer om hur programmet är uppbyggt i programmets utbildningsplan. För att arbeta som psykolog behöver du gå en femårig psykologutbildning, psykologprogrammet. Om särskilda skäl föreligger, kan dispens från förkunskapskraven inom en utbildning ges av studierektor. Grundläggande behörighet krävs för alla högskoleutbildningar.


Kontakta det lärosäte du vill läsa vid för mer information. Allt fler psykologer arbetar idag utanför de mer traditionella arbetsfälten vår skola och omsorg. Psykologexamen samt ett års praktisk psykologtjänstgöring (PTP) ger behörighet att ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. För detaljerat kursinnehåll, se terminssidorna. Undervisningen präglas av en stor bredd i undervisningsformer och där teoretiska och praktiska inslag hela tiden samspelar.


Psykologprogrammet behörighet

Du kan förvänta dig en utbildning av högsta kvalitet. Det kan finnas möjlighet till utbyte med andra länder när du studerar på psykologprogrammet men det är inte vanligt förekommande. På psykologprogrammet vid Linköpings universitet får du inte bara kunskaper i psykologi – vår utbildning bygger också på problembaserat lärande, PBL, en pedagogik som gör dig väl förberedd för ditt framtida arbete i olika team och arbetsgrupper. Efter utbildningen kan du söka ett års praktisk tjänstgöring efter psykologexamen, så kallad PTP-tjänst. Du arbetar då i psykologisk verksamhet under handledning av legitimerad psykolog.


Karriär: Din kommande arbetsplats finns inom statliga myndigheter, kommuner, landsting och den privata sektorn. För att söka psykologlegitimation hos Socialstyrelsen krävs sedan tolv månaders praktisk tjänstgöring i psykologarbete (PTP) under handledning av erfaren psykolog. Detta gäller oavsett om du har läst en kortare eller längre del av ett psykologprogram inom Sverige eller utomlands.


Legitimationen utfärdas av Socialstyrelsen. Utbildningen vid Karlstads universitet förbereder studenten för förebyggande hälsoarbete och för att genomföra utredningar och behandlingsinsatser vid olika problem. För psykologexamen ska studenten visa sådan kunskap och förmåga som krävs för att självständigt arbeta som psykolog och för att fullgöra föreskriven praktisk tjänstgöring (PTP) som fordras för att få behörighet som psykolog. Jämför utbildningarnas intagspoäng, könsfördelning, budget m. Louise Morreau är år, kommer från Lund och studerar första året på psykologprogrammet. Louise valde psykologprogrammet då hon alltid har varit intresserad av beteenden och vill jobba med människor.


Att det dessutom är ett så pass brett arbetsområde som väntar, gjorde utbildningen ännu mer tilltalande. För psykologlegitimation som utfärdas av Socialstyrelsen krävs därutöver ett års praktisk tjänstgöring under handledning av legitimerad psykolog. För att bli behörig, går det bra att gå ett valfritt högskoleförberedande program, men på Humanistiska och Estetiska programmen måste man lägga till Matematik 2b. Det huvudsakliga området för utbildningen är psykologi, inom vars ram samtliga kurser ges.


Psykologprogrammet behörighet

Jag är år och mitt mål är att komma in på psykologprogrammet vid Uppsala universitet. Så, här är min resa från till antagni…. Vissa utbildningar saknar områdesbehörighet men då gäller alltid grundläggande behörighet för högskolan om utbildningen inte är förberedande.


Om du istället vill studera på yrkeshögskolan gäller grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. Här hittar du antagningspoäng för alla högskoleutbildningar i Sverige. Sök utbildning, lärosäte eller ort nedan.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения